До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про другий сезон серіалу "Люпен"

11 червня на Netflix вийшов довгоочікуваний другий сезон серіалу "Люпен" — одного з найпопулярніших шоу платформи, яке подивилося майже 70 мільйонів осіб. Розповідаємо все, що потрібно знати про другий сезон.

"Люпен"

"Поліція розшукує Ассана Діопа. Він найпопулярніший чоловік у Франції на цю мить", — чуємо ми уривки телевізійного репортажу в трейлері другого сезону. Як ми пам’ятаємо з подій першого сезону, прагнення Ассана помститися містерові Пеллегріні, через якого помер його батько, буквально зруйнувало родину Ассана. Тепер він має вигадати новий план, навіть якщо це означає наразити себе на небезпеку. Тим часом хмари збираються — і поліція починає облаву на Ассана. Що ж, другий сезон "Люпена" доведеться дивитися, затамувавши подих.

Реклама

"Люпен" — беззаперечний гіт Netflix. Його подивилося майже 70 мільйонів осіб, і це найпопулярніший французький серіал в історії. Багато в чому успіх пов’язаний з особистістю актора, якого вибрали на головну роль: Омар Сі справді має багато спільного з його персонажем, а ще глядачі йому вірять. Омар Сі — найпопулярніший і найулюбленіший актор у Франції: тричі Сі визнавали улюбленою людиною Франції за допомогою відкритого голосування, а 2012 року він став першим актором африканського походження, що здобув найважливішу французьку кінопремію — "Сезар" (за фільм, який ви точно дивилися — "1 + 1" ("Недоторканні").

"Люпен"

"Моя любов до пригод і те, що саме я зіграв Люпена, дуже пов’язані з тим місцем, де я виріс", — розповідає Омар Сі в інтерв’ю американському Vogue. Місце, про яке він говорить, — це Трапп, одне із сумнозвісних передмість за 20 миль на захід від Парижа. Такі місця французи називають Banlieues — це передмістя великих міст, заповнені дешевими будинками, які було швидко збудовано для робітників-емігрантів під час післявоєнної кризи робочої сили у Франції. У міру того, як у 1980—1990-ті кількість робочих місць дедалі зменшувалася, а економіка змінювалася, у цих передмістях спалахувала ксенофобія, унаслідок чого banlieues набули поганої репутації. Саме в такому місці виріс Омар Сі — у сім’ї сенегальця і ​​мавританки. Батьки Омара виховували семеро дітей.

"Люпен"

"У Європі центри міст призначені для багатих, — каже Омар Сі. — Що ближче до околиць, то важче вам звідси вибратися в майбутньому". Водночас своє життя в передмісті Сі згадує охоче й каже, що його дитинство дуже багато дало йому для розуміння життя. "В юності я чув стільки мов, скуштував стільки різних кухонь! Уявіть, я міг піднятися на п’ятий поверх свого будинку — і опинитися в Греції, спуститися вниз — і опинитися в Магрибі. Це підштовхнуло мене до того, щоб завжди бути відкритим духом".

Відкритий духом, прихильник пригод і справжній сміливець — саме так можна описати його персонажа Ассана Діопа, з яким ми знову зустрічаємося в другому сезоні. Нагадаємо, в основі "Люпена" — історія Арсена Люпена, популярного персонажа французької літератури, героя новел Моріса Леблана. Арсен Люпен увійшов в історію літератури (і кіно, оскільки його історію було не раз екранізовано) як найгалантніший грабіжник: він ніколи не вбивав, був ввічливий з жінками і грабував тільки багатих. Таких самих шляхетних принципів дотримується і його сучасний послідовник, головний герой серіалу "Люпен". Зі своїм персонажем Омара ріднить не тільки походження (батько Ассана теж сенегалець), а й ставленням до світу та відкритість.

На зніманні "Люпена"

Під час написання сценарію до другого сезону, розповідає виконавчий продюсер серіалу Джордж Кей, було багато суперечок. "Я хотів, щоб Ассан весь час перемагав, здобував великі перемоги й легко став частиною істеблішменту", — каже продюсер. "Омар був категорично проти цього, він якраз заохочував у сценарії невдачі свого героя. І ми подумали: чому б не створити персонажа, який міг би перемагати без зусиль, але водночас не міг вирішити, що купити на день народження своєї дитини й забував про це свято?".

"Люпен"

Другий сезон складається з п’яти серій. Ми зустрічаємося з Ассаном, коли він перебуває в розхристаному душевному стані: його сина викрали, і Ассан вирушає до Нормандії на пошуки злочинця; шукають сина і поліційники. Водночас сам Діоп стає найрозшукуванішою людиною Франції, оскільки його особистість розсекречено. Він намагається знайти собі спільника, що допоможе йому розкрити низку злочинів ненависного йому Пеллегріні. Багато уваги в новому сезоні надано роботі поліції, що намагається за допомогою технологій розсекретити Діопа... Як і перший сезон, продовження також ґрунтується на серії книг Моріса Леблана: нові п’ять серій засновані на новелі "Порожня голка" 1909 року. Події розгортаються в Етреті й зображують не тільки нові пригоди, а й змальовують у спогадах минуле Ассана і його коханої Клер.

Netflix тільки встигли презентувати другий сезон, а глядачі вже гадають, чи буде продовження. Цілком можливо, з огляду на величезну популярність "Люпена" не тільки у Франції, а й у всьому світі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.