До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про п’ятий сезон серіалу "Корона"

У Netflix остаточно підтвердили, що п’ятий сезон "Корони" стане фінальним. Він вийде ймовірніше 2021 року, але ми вже зібрали головне, що відомо про новий сезон на цю мить. Спойлер: Олівія Колман більше не гратиме королеву Єлизавету.

Клер Фой у першому сезоні
Хто гратиме головні ролі?

Імельда Стонтон, яка зіграла Долорес Амбридж у сазі про Гаррі Поттера, заступить Олівію Колман на посаді королеви Єлизавети в п’ятому сезоні. "Я відразу полюбила „Корону", — сказала Стонтон у своїй заяві. — Як актрисі мені було приємно бачити, що Клер Фой і Олівія Колман внесли щось особливе й унікальне в сценарій Пітера Моргана. Для мене велика честь довести The Crown до фіналу". Творець серіалу Пітер Морган водночас називає Стонтон "неймовірно обдарованою актрисою".

Реклама
Імельда Стонтон

Але це далеко не всі новини. Леслі Менвілл зіграє принцесу Маргарет — слідом за Геленою Бонем Картер і Ванессою Кірбі. "Я не уявляю, що ще могло б зробити мене такою щасливою", — поділилася Менвілл. "Естафета передається від двох сильних актрис, і я дійсно не хочу підводити їх. Крім того, грати сестру моєї дорогої подруги Імельди Стонтон велика радість". Менвілл, мабуть, найбільше відома за роллю у фільмі Денієла Дей-Льюїса "Примарна нитка" 2018 року.

А хто гратиме принца Філіпа, принца Чарльза й принцесу Анну? Доведеться почекати.

Коли почнеться знімання п’ятого сезону

Знімання четвертого сезону почалося в серпні 2019 року й закінчилося в лютому 2020. А вийде на екрани він лише взимку 2020 року. З огляду на майже дворічну перерву між другим і третім сезонами, можна припустити, що робота над п’ятим сезоном стартує на початку 2021 року.

Який період охоплює п’ятий сезон?

На сьогодні кожна частина The Crown охоплює приблизно десятиліття. Оскільки третій сезон закінчився в 1977 році, четвертий сезон почнеться наприкінці 70-х і закінчиться приблизно 1990-м. Ця теорія підкріплюється присутністю двох нових персонажів: Емма Коррін грає принцесу Діану й Джилліан Андерсон — Маргарет Тетчер. Перша зустрілася з принцом Чарльзом уперше в листопаді 1977 року, а остання посідала пост прем’єр-міністра із 1979 по 1990 рік. З огляду на це, п’ятий сезон може розпочатися на початку 90-х і закінчитися на початку 2000-х. Пітер Морган обмовився, що Стонтон приміряє корону у XXI столітті.

Олівія Колман у третьому сезоні "Корони"

Це десятиліття було непростим для королеви Єлизавети. У 1992 році вона виступила з промовою, присвяченою 40-річчю свого вступу на престол, у якій описала цей рік як "annus horribilis". Здебільшого тому, що цього року розпалися шлюби її дітей: розлучення принца Ендрю й Сари Фергюсон у березні; розлучення принцеси Анни з Марком Філліпсом у квітні й розлучення Чарльза й принцеси Діани в грудні. Також тоді сталася пожежа у Віндзорському замку, унаслідок якої в кінцевому підсумку королева заплатила податок на свій прибуток і відкрила Букінгемський палац для громадськості, щоб допомогти коштами на відновлення замку.

Офіційне розлучення принца Чарльза й принцеси Діани сталося в 1996 році, а наступного року принцеса загинула в автокатастрофі — ймовірно, всі ці трагічні події ми побачимо в п’ятому сезоні. Ще одна сюжетна лінія, на яку сподіваються королівські фанати? Перша зустріч принца Вільяма з Кейт Міддлтон, яка сталася 2001 року, коли вони навчалися в університеті Сент-Ендрюс.

Коли прем’єра п’ятого сезону?

Оскільки прем’єра четвертого сезону очікується наприкінці 2020 року, навряд чи п’ятий сезон з’явиться до кінця 2021.

Це точно останній сезон?

Абсолютно точно! "Спочатку я уявляв, що „Корона" триватиме шість сезонів", — говорить творець серіалу Пітер Морган. — Але тепер, коли ми почали роботу над сюжетами для п’ятого сезону, мені стало ясно, що це ідеальний час і місце для того, щоб поставити крапку", — сказав він в інтерв’ю The Hollywood Reporter.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.