До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про новий фільм Меріл Стріп "Секретне досьє"

У новому фільмі Стівена Спілберга Меріл Стріп грає впливового видавця Washington Post. Чому "Секретне досьє" найімовірніше включиться в оскарівську гонку, розповідає​ Vogue.ua.

Меріл Стріп
Про що фільм

Головні герої – співробітники американської газети The Washington Post: видавець Кей Грем (Меріл Стріп) і головний редактор Бен Бредлі (Том Генкс). У 1971 році до них в руки потрапляють секретні документи Пентагону про В'єтнамську війну – судячи з них, багато років уряд США приховував від народу всю правду про війну в В'єтнамі. Документи секретні й призначені для використання тільки представниками міноборони США – як вчинять з ними редактори газети?

Реклама
Меріл Стріп

Грати впливових особистостей – улюблена справа триразової володарки "Оскару" Меріл Стріп. Маргарет Тетчер в біографічній драмі "Залізна леді", знаменита письменниця Джулія Чайлд в "Джулі і Джулія", головний редактор найголовнішого глянцю світу в "Диявол носить Prada", Емелін Панкхертс, лідер суфражисток в "Суфражистці" – для Меріл Стріп нема нічого неможливого. Актриса відома своєю активною громадянською позицією й інтересом до політики, і в одному з інтерв'ю зізналася, що на роль в "Секретному досьє", де її героїні належить розсекретити уряд США, погодилася моментально. До речі, її героїня Кей Грем – перша жінка-видавець The Washington Post в історії видання.

Атмосфера

Для того, щоби занурити глядача в похмуру атмосферу політичної війни 1970-х, Спілберг використовує приглушені сірі кольори – коли дивишся трейлер, часом здається, що картинка немов вицвіла. Стриманий сірий – також улюблений колір героїні Меріл Стріп: вона носить сірі костюми трійки, сірі сукні, сірі пальта, незмінно елегантні й строгі. За стиль її героїні в фільмі відповідала Енн Рот – один з найсильніших голлівудських костюмерів. За майже 60 років кар'єри Рот створила сотні костюмів для культових голлівудських картин – "Англійський пацієнт", "Читець", "Талановитий містер Ріплі", "Близькість". Для Меріл Стріп, каже костюмер, підбирала вбрання, пам'ятаючи про одне: видавець The Washington Post – одна з найвпливовіших жінок свого часу.

Читайте також:

Які серіали дивитися в листопаді

Найстильніші осінні фільми

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.