До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що треба знати про Джордан Александер — зірку серіалу "Пліткарка"

Головну роль у продовженні "Пліткарки" грає канадська актриса й активістка Джордан Александер — і вам точно потрібно познайомитися з нею ближче.

Якщо ви вже подивилися "Пліткарку", то погодьтеся, що головна зірка в школі для дівчаток Констанс Біллард — абсолютно точно Жульєн Келловей. Шанувальники серіалу напевне захочуть походити на неї: Жульєн справжня інфлюенсерка, має власний бренд, розуміється на моді й знає, як зробити селфі так, щоб набрати сотні тисяч уподобайок в інстаграмі... Профільні медіа вже охрестили Жульєн новою модною іконою (її героїня прекрасно вдягається, поєднуючи шкільну форму з кросівками Balenciaga, чоботами з крокодилової шкіри й сумкою JW Anderson) і пророкують хвилю коротких стрижок "як у Келловей" після закінчення серіалу. Звідси запитання: як виконавиці цієї ролі, нікому не відомій актрисі з Канади Джордан Александер вдалося закохати в себе глядачів у всьому світі в рекордно короткі строки?..

Реклама
"Пліткарка"

Джордан 27 років, "Пліткарка" — її перша значуща роль, хоча дівчина знімається в кіно з 12 років. Проте в її профілі на imdb всього чотири проєкти, з них найвідоміший — канадський серіал "Священна брехня" 2018 року. Джордан виросла в провінції Канади, у підлітковому віці переїхала до Торонто разом з батьками. Тривалий час вона знімалася в невеликих проєктах і телевізійних шоу, оббиваючи пороги кастингів. В одному з інтерв’ю дівчина розповіла, що була засмучена невдачами, які пов’язувала з тим, що на кастингах було дуже багато схожих на неї типажів.

"Священна брехня"

Можливо, саме тому 2016 року актриса вирішила поголити голову — так вона хотіла не тільки змінити власний образ, а й дати старт новому витку своєї кар’єри. Так і сталося: тоді, крім кіно, у її житті з’явилася музика. У 2016 році Джордан випустила дебютний альбом The Lonely Hearts Club, з яким виступала на фестивалях у Канаді й США. Після успіху серіалу "Священна брехня" їй запропонували взяти участь у кастингу "Пліткарки" — а ще за кілька місяців вона дізналася, що успішно пройшла його.

"На ту мить я була в машині з моїми найкращими друзями, — згадує Джордан Александер. — Я була вражена, а потім тихо сказала: „Я отримала ‘Пліткарку’". І вони такі: „Що ?!". Я не могла в це повірити. Мені не хотілося наврочити, відлякати — здавалося, це сон. Коли зі мною відбувається щось цікаве, я зазвичай не кричу, а навпаки — мовчу, боячись сполохати".

Джордан Александер

27-річна Джордан Александер — справжня героїня нашого часу, але не в сенсі кількості підписників в інстаграмі (їх, до речі, в актриси поки не так багато — близько 70 тисяч). Джордан — одна з найшанованіших у Канаді активісток: вона підтримує рух за права ЛГБТ-спільноти й бореться за гендерну рівність. Джордан активна учасниця прайдів у Канаді — зокрема, 2019 року вона виступила там як співачка, виконавши трек "Feels Right".

Герлфренд актриси — канадська модель Шейн Гоман, з якою вони познайомилися кілька років тому в Tinder. В інтерв’ю Джордан Александер часто розповідає про особисте життя, використовуючи медіа як можливість провокувати важливу соціальну дискусію. "Якоюсь мірою я почуваюся уповноваженою говорити про це. Знаю, що мені пощастило: я можу жити своїм справжнім життям і пишатися собою. Завжди знала: коли я прийму себе, все стане набагато простіше".

У "Пліткарці" Джордан Александер — головна модниця й королева Мангеттена, якій вдається недбало міксувати сумки Louis Vuitton і Fendi з демократичними брендами — наприклад, кросівками Adidas. У реальному житті Джордан одягається в стилі, подібному до екранної героїні Жульєн: це обтислі кроп-топи, що демонструють її ідеальний прес, і мініспідниці, які вона недбало поєднує з бомберами й кросівками.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.