До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що потрібно знати про Дейзі Едгар-Джонс, зірку серіалу "Нормальні люди"

Актрисі Дейзі Едгар-Джонс 22 роки, і вона нещодавно зіграла головну роль у хіті BBC і Hulu "Нормальні люди". Vogue.ua розповідає, як Дейзі прокинулася знаменитою.

Кадр из сериала "Нормальные люди"Кадр із серіалу "Нормальні люди"

Восени минулого року Дейзі Едгар-Джонс разом зі своїм партнером по серіалу Полом Мескалем знімалася для британського Vogue в пабі в східному Лондоні. Це було перше в житті актриси знімання для модного журналу. Через пів року після знімання, на травень 2020 року, на BBC запланована прем’єра серіалу "Нормальні люди", і увага преси стане для дебютантки звичною річчю. Роман ірландської письменниці Саллі Руні "Нормальні люди" — абсолютно літературна сенсація, а його персонажі, закохані одне в одного міленіали Коннел і Меріенн, нові герої нашого часу, тож ця роль для Дейзі стала джек-потом. До речі, вона дізналася про неї випадково — коли почула, як її хлопець допомагає знайомому записати прослуховування для "Нормальних людей". "Через місяць або два я прочитала сценарій вже з Полом Мескалем. Я ніколи не відчувала такого адреналіну", — розповідає актриса в інтерв’ю Vogue. "Я подумала: „Так, він ідеально підходить для Коннелла. Будь ласка, виберіть мене на роль Меріенн!"".

Реклама
Кадр із серіалу "Нормальні люди"

Авторка роману Саллі Руні — літературна сенсація. "Селінджер для міленіалів", "нова Джейн Остін", "літературний феномен десятиліття" — це тільки деякі із захоплених епітетів на адресу Саллі. Певну роль в її популярності відіграли так звані інфлюенсери — обкладинка першого роману Саллі "Бесіди з друзями", яку намалював популярний художник Алекс Кац, раз по раз з’являлася в інстаграм-акаунтах таких різних персонажів, як Емілі Ратаковскі, Ліна Данем і Сара Джесіка Паркер. Зрозуміло, що на екранізацію роману чекав весь світ. Це книга про перше кохання, симпатії, дорослішання. Головні герої — Меріенн і Коннелл — живуть у невеликому місті Слайго в Ірландії й закохуються одне в одного. Меріенн із заможної родини, у неї білосніжний маєток на пагорбі й успішна мама. Мама Коннелла працює прибиральницею в будинку Меріенн. Спершу закохані тримають свої стосунки в таємниці — обох бентежить соціальний розрив; розлучаються, а потім сходяться вже в Триніті-коледжі в Дубліні, де обидва навчаються. У принципі, все їхнє подальше життя — це зворушлива гойдалка з розривів і зближень, які авторка описує докладно й відверто.

Кадр із серіалу "Нормальні люди"

Режисер серіалу Ленні Абрагамсон каже, що весь кастинг був зосереджений на пошуку "тієї самої пари". "Пола ми знайшли за кілька днів, а актрису на роль Меріенн не могли знайти місяцями. І ми вже почали хвилюватися, але з’явилася Дейзі. Щойно обидва актори опинилися в одній кімнаті, ми відразу ж зрозуміли, що між ними „невимовна" хімія. Це майже не відрізняється від того, що зближує людей у житті. Ви точно відчуєте цю дивовижну іскру".

Дейзі Едгар-Джонс і Пол Мескаль

Дейзі Едгар-Джонс народилася 1998 року і, як і її героїня Меріенн, вона справжній міленіал. Дейзі виросла у творчій родині — її батько керує каналом Sky Arts, і з п’яти років вона грала в аматорському, а згодом у шкільному театрі. Після закінчення школи для дівчаток The Mount вона вивчала літературу в Open University і тоді ж потрапила в трупу National Youth Theatre. Її кар’єра на телебаченні почалася в 16 років з невеликих проєктів BBC One, серед значущих робіт актриси — популярні серіали Cold Feet, Silent Witness і Gentleman Jack. 2019 року Дейзі з’явилася в адаптації роману Герберта Веллса "Війна світів". В її біографії поки всього один повнометражний фільм — епізодична роль у стрічці Pond Life. В інтерв’ю актриса розповідає, що не раз поставала перед труднощами, відмовами і її шлях у професії зовсім непростий. Цього року в неї відразу кілька важливих проєктів — так, паралельно з прем’єрою "Нормальних людей" вона грає одну з головних ролей у виставі Albion в Almeida Theatre.

Дейзі Едгар-Джонс у серіалі "Війна світів"

Коли читаєш роман Саллі Руні, написаний лаконічно й водночас дуже жваво, чітко уявляєш собі героїв. Меріенн — неодмінно відмінниця й красуня з гладким чубчиком і в стильних піджаках, трохи зарозуміла, розумна й дещо розгублена дівчина-міленіал. Саме такою ми бачимо Дейзі в серіалі: густий чубчик, підведені лайнером очі й стримане вбрання британської студентки. Чубчик актриси заслуговує на окрему увагу — британський Vogue передбачає, що скоро в чубчика Меріенн з’явиться окремий інстаграм, і що цього літа безліч юних прихильниць серіалу прийдуть у салони краси з портретом героїні на смартфоні й проханням зробити таку ж стрижку.

Дейзі Едгар-Джонс у зніманні британського Vogue (фото © Hill & Aubrey)

"Коли ми тільки знайомимося з Меріенн, у школі в неї короткий, розкудланий чубчик", — говорить Сандра Келлі, фахівець із зачісок у серіалі. "Ми хотіли, щоб вона мала такий вигляд, ніби не особливо переймається собою, але водночас здавалася трохи хитрою й дивакуватою, особливо порівнюючи з іншими дівчатами в школі. Чубчик ідеально облямовує виразні очі Меріенн і перебільшує її вразливість у підлітковому віці, і в неї закохується головний серцеїд у школі, Коннелл. Ставши студенткою в Триніті-коледжі Дубліна, де вона знайшла себе й безліч розумних друзів, вона носить зовсім інший чубчик. Це важкий, доглянутий чубчик упевненої в собі дівчини".

Дейзі Едгар-Джонс

Дейзі справляє враження безпосередньої дівчини, а в інтерв’ю говорить, що зовсім не така розумна, як Меріенн, яка проводить багато часу за обговоренням високих ідей про політику, війни й біженців з келихом вина в руках. Актриса живе в Лондоні, винаймає квартиру разом з кількома подругами, грає в театрі й любить читати. Її інстаграм майже не подібний на соцмережу селебриті: у ньому фото тітки Дейзі, яка працює медсестрою в одній з лікарень Лондона; світлини її сусідок по квартирі, батьки, собаки — все як у звичайних людей. На червоних доріжках актриса демонструє бездоганний смак, вибираючи брючні костюми в карту, вечірні сукні до підлоги. Більшість промоподій у зв’язку з прем’єрою дівчина провела в zoom через карантин. Цим світським віртуальним образам Едгар-Джонс — великим сережкам, укладкам і макіяжу з акцентом на очі — британський Vogue присвятив окремий матеріал.

Дейзі Едгар-Джонс і Пол Мескаль

Одна з найважливіших особливостей книги й серіалу — відверті сексуальні сцени. До них актриса підійшла з властивою їй безпосередністю. Майже 10 хвилин другого епізоду присвячено Меріенн, яка втратила цноту. "Одна з моїх улюблених сцен — це перший раз, коли вони сплять разом", — розказує Дейзі. "Ми з Полом провели більше часу голими разом під час фільмування, ніж деякі пари в реальному світі за той самий період", — жартує дівчина. В обох на той час були партнери, і Едгар-Джонс наполягає, що той факт, що вони були просто "великими друзями", полегшив процес. "Думаю, якби мені довелося зніматися в цих сценах з моїм хлопцем Томом, я б, напевно, померла від сорому. А з другом — це було весело".

Докладніше про те, як знімалися сексуальні сцени в серіалі "Нормальні люди", читайте в нашому матеріалі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.