До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що відомо про шостий сезон серіалу "Гострі картузи"

Уже цього року на екрани повертається гангстерська сага "Гострі картузи", один з найпопулярніших серіалів останніх років. Шостий сезон серіалу стане останнім, а ми тим часом зібрали все, що відомо про нові серії.

Кримінальна драма "Гострі картузи" Стівена Найта ("Прянощі й пристрасті", "Порок на експорт") вийшла на екрани 2013 року. Серіал про пригоди кримінального клану Шелбі в Бірмінгемі у 1920-ті миттєво став гітом. Якщо перший сезон подивилося два мільйони глядачів, то до 2019 року "Гострі картузи" мали понад сім мільйонів шанувальників у всьому світі. Харизматичний виконавець головної ролі Кілліан Мерфі, популярний у культурі сюжет про харизматичних гангстерів, розкішні костюми, що передають епоху 1920-х, — цей серіал має все, щоб залишитися в історії телебачення ще надовго.

Реклама
Cюжет

У січні творець серіалу Стівен Найт повідомив: шостий сезон шоу стане фінальним, хоча ще два роки тому планували знімати й сьомий. Що ж на нас чекає у фінальних серіях? За словами Стівена Найта, шоу повернеться голосно, а бандити стикнуться з надзвичайною небезпекою в останньому сезоні. Також Найт подражнив неоднозначною інформацією й зауважив, що поки серіал добігає кінця, "історія триватиме в іншій формі".

"П’ятий сезон розповідає про зародження фашизму, націоналізму й расизму в 30-ті роки — і в цьому є величезні паралелі з тим, що відбувається тепер у світі, — каже режисер Стівен Найт. — Я хочу зробити це головною темою й наступного сезону. У шостому сезоні події відбуватимуться, починаючи з 1934 року, і все буде ще гірше. Герої знову стикнуться з нацистами, напруга підсилюється, і Томмі Шелбі опиниться в центрі всього цього".

Знімання

Як і у разі з багатьма іншими проєктами, знімати "Гострі картузи" почали не за графіком через пандемію, фактично в січні 2021 року. Кадри зі знімання періодично з’являються в офіційному інстаграм-акаунті "Гострих картузів", тож маємо змогу зазирнути за лаштунки. На одному з перших кадрів, опублікованих у січні, Кілліан Мерфі зображений за читанням сценарію — у захисній масці, яка стала обов’язковим атрибутом для акторів в епоху пандемії.

Також режисер Ентоні Бірн виклав кілька фото оновленого паба "Гаррісона" — улюбленого місця гангстерів, яке, до речі, насправді є в Бірмінгемі. В інстаграмі можна побачити, як триває робота над костюмами, зокрема, на одному з фото видно великим планом головні убори, які носять гангстери з Бірмінгема. Це традиційні картузи із сірого твіду, без яких неможливо уявити образ гангстера 1920-х.

Актори

Багато хто із шанувальників був трохи стурбований через фінальну сцену п’ятого сезону. Не забігатимемо наперед, але на цьому етапі знаємо, що Томас Шелбі напевне виживе, щоб Стівен Найт міг продовжити сюжет щонайменше до початку Другої світової війни. Крім цього, ми також очікуємо на повернення улюблених героїв: Артура, Поллі, Майкла, Фінна, Джини й Освальда Мослі. Відомо, що з’являться й нові персонажі — одну з ролей зіграє актор Стівен Грем, зірка фільму Гая Річі "Великий куш". Також, за чутками, до складу доєднається й актриса Джулія Робертс. Яку саме роль зіграє голлівудська зірка, поки тримають у таємниці.

Коли прем’єра

Дехто сподівався, що серіал вийде вже в першій половині цього року, але навряд чи це станеться. Режисер Ентоні Бірн в інтерв’ю Digital Spy натякнув, що прем’єра відбудеться тільки наприкінці 2021. "Ми почали знімати в січні, закінчимо до травня, але нам ще знадобиться пів року на редагування матеріалу". І, звісно, ми нетерпляче очікуємо на трейлер. Тільки згадайте, як загадково закінчився п’ятий сезон: змучений Томас Шелбі йде в туманну невідомість...

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.