До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що відомо про продовження фільму "Дюна"

Це офіційно: продовженню "Дюни" бути, і роль Зендаї буде там набагато більшою, ніж у першій частині. Розповідаємо все, що відомо про другу частину блокбастера Дені Вільнева.

6 жовтня стало офіційно відомо: "Дюна" матиме продовження, у якому Зендая гратиме набагато важливішу роль. Після виходу на екрани науково-фантастичної епопеї Дені Вільнева глядачі нарікали на обмежений екранний час актриси (сім хвилин у фільмі, який триває 2 години 40 хвилин). Але шанувальники книги Френка Герберта, за мотивами якої знято "Дюну", знають, що перша частина фільму охоплює лише приблизно дві третини книги. Персонаж Зендаї, Чані — одна з Фременів з пустельної планети Арракіс, що з’являється у видіннях Пола Атрейдеса (Тімоті Шаламе) і повертається наприкінці фільму — виходить на перший план пізніше. У продовженні фільму Чані спрямовуватиме й захищатиме Пола, і в кінцевому підсумку їхні стосунки стануть романтичними...

Реклама

"Під час кастингу на роль Чані, я зустрічав багато актрис, — розповідав Вільнев в інтерв’ю виданню La Repubblica. — Зендая дуже хотіла пройти прослуховування і довго чекала своєї черги, і сьогодні, після знімання фільму, побачивши, яка вона чудова актриса, мені шкода, що вона так довго чекала на свій кастинг. Вся річ у тім, що я просто її не знав. Однак у день кастингу вона справила на мене враження, і коли покинула студію, я знав, що Чані — це вона, „молодий пустельний тигр". Для мене велика честь представити на екрані два такі вибухові таланти, як Шаламе і Зендая, і мені кортить зняти другу частину „Дюни", щоб зібрати їх разом, знаючи, що в продовженні Зендая буде головним жіночим персонажем цієї історії".

Але, крім розширеної ролі Чані, що ми знаємо про майбутній фільм ще? Дюна закінчується — увага, спойлер! — тим, що Пол приєднується до фременів з наміром принести мир на Арракіс. Якщо Вільнев дотримуватиметься вихідного матеріалу, то в другій частині Пол стане могутнішим і підніме повстання проти імператора Шаддама IV.

Тімоті Шаламе повернеться в ролі Пола, а Ребекка Фергюсон, Хав’єр Бардем, Стеллан Скарсгард і Дейв Батіста, як очікується, повернуться в ролі леді Джесіки, Стілгара, барона Гарконнена й Глоссу Раббана відповідно. Також можуть бути представлені нові персонажі — Алія Атрейдес, молодша сестра Пола, і принцеса Ірулен, дочка імператора, яка виходить заміж за Пола з політичних міркувань.

Коли почнуть фільмувати другу частину, поки невідомо. Виконавець головної ролі Тімоті Шаламе нині знімається в приквелі "Вонка", натхненого "Чарлі й шоколадною фабрикою". Тому над стрічкою "Дюна: Частина друга" почнуть працювати не раніше наступного року. Зате точно відомо, що фільм має з’явитися в кінотеатрах 20 жовтня 2023 року.

Хороші новини в тому, що можуть з’явитися й інші фільми про "Дюну". Хоча Вільнев говорив про те, що хоче розповісти історію у двох частинах, він також сказав Entertainment Weekly, що "завжди уявляв собі три фільми" і буде зацікавлений в адаптації продовження Герберта "Дюна Месія" 1969 року. Сподіватимемося, що він не зупиниться на досягненому.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.