До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що відомо про Каннський кінофестиваль 2019

Дати, журі, тема – Vogue UA розповідає, що вже відомо про Каннський кінофестиваль, журі якого цього року очолить мексиканський режисер Алехандро Гонсалес Іньярріту.

Павло Павліковскі на Каннському кінофестивалі 2018 року

Коли відбудеться Каннський кінофестиваль?

Реклама

72-й Каннський кінофестиваль відбудеться на набережній Круазет з 14 до 25 травня 2019 року. Як і минулого року фестиваль триватиме 11 днів.

Хто президент журі цього року?

2019 року журі Каннського кінофестивалю очолить мексиканський кінорежисер Алехандро Гонсалес Іньярріту, лауреат премії "Оскар" за фільми "Бьордмен" і "Легенда Г'ю Гласса". Відносини Іньярріту і Канн тривають вже майже 20 років з часу його дебютного фільму "Сука-любов", який він представив на фестивалі 2000 року.

Алехандро Гонсалес Іньярріту на церемонії вручення премії "Оскар" 2016 року

"Канни – це фестиваль, який був важливий для мене з самого початку моєї кар'єри. Я схвильований, що повернуся цього року і стану главою журі. Кінематограф проходить по венах планети, а цей фестиваль завжди був його серцем", – так метафорично прокоментував Іньярріту своє призначення.

Програма

Як завжди, поки не оголосили програму, ключові чутки ходять навколо того, хто ж з великих режисерів покаже нові фільми у межах фестивалю. Найважливіше – чи встигне закінчити свій новий фільм "Одного разу в Голлівуді" Квентін Тарантіно? Також ходять чутки, що новий фільм у Каннах покаже Педро Альмодовар.

Бред Пітт у фільмі "Одного разу в Голлівуді"

Яка тема конкурсу талантів Nespresso 2019 року?

2019 року офіційний партнер Каннського кінофестивалю, компанія Nespresso вчетверте проведе конкурс, який "дає змогу розділити пристрасть до особливо креативного кінематографу серед професіоналів та любителів". Головна ідея полягає в тому, що кожен учасник-аматор створює короткометражний фільм на заявлену тему – 2019 року тема "Ми є те, що ми їмо". Три переможці, вибрані з 10 режисерів, отримають приз 48 000 євро і квиток на Каннський кінофестиваль, під час якого буде представлений їх фільм.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.