До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому варто подивитися другий сезон "Дому Дракона"

16 червня на HBO виходить один з головних серіалів літа другий сезон "Дому Дракона". Українською серіал можна ексклюзивно подивитися вже з 17 червня на медіасервісі MEGOGO.

Про що серіал "Дім Дракона"

Нагадаємо, що "Дім Дракона" приквел культового серіалу "Гра престолів", події якого відбуваються приблизно через 100 років після об'єднання Семи Королівств під владою династії Таргарієнів та за 200 років до подій, описаних у "Гри престолів". Серіал, ґрунтується на книзі Джорджа Мартіна "Вогонь і кров" та розповідає нам детальну історію Дому Таргарєнів. Перший сезон виявився дуже успішним: прем'єру на HBO Max переглянули понад 10 мільйонів глядачів, що стало рекордом в історії HBO; "Дім Дракона" отримав нагороду "Золотий глобус" у категорії "Найкращий драматичний серіал" і дев'ять номінацій на премію "Еммі".

Реклама

Про що буде другий сезон

У другому сезоні, після коронації короля Ейгона ІІ та смерті сина королеви Рейніри, дім Таргарієнів розділився навпіл. У Королівській Гавані Ейгон II править із Залізного трону за підтримки Алісенти та Зеленої ради під захистом найбільшого дракона Вестеросу. У вигнанні на Драконовому камені королева Рейніра та її Чорна рада обмірковують свій наступний крок. Насувається громадянська війна, й обидві сторони шукають підтримки у великих домів Вестеросу, зрештою накопичуючи армії — і драконів.

Основна колізія сезону

Емма Д'Арсі та Олівія Кук

За словами шоураннера Раяна Кендела, у цьому сезоні йдеться про те, "як далеко ви готові зайти, щоб завоювати трон, особливо в умовах, яких не було в оригінальному серіалі ("Гра престолів"), де у вас на столі фактично є ядерна зброя і загроза взаємного знищення, — дракони". І ця велика проблема зумовлює багато стратегічних рішень, які ухвалюються обома сторонами. Раян Кендел зазначає: "Уявіть цей конфлікт: у нас обох є дракони, і ми повинні бути дуже обережними, використовуючи їх. Так, у мене є дракон, але якщо я його використаю, це, швидше за все, призведе до зустрічної відповіді іншим драконом. І існує обмежений арсенал цих драконів, такий собі еквівалент ядерної зброї. Тож наші герої постійно мусять думати про наслідки своїх рішень".

Актори

Юен Мітчелл

Ключові актори повернуться в новому сезоні. Це Емма Д'Арсі у ролі спадкоємиці Рейніри Таргарієн, яка бореться за свої права на Залізний трон. Олівія Кук повернеться в ролі королеви Алісенти. Зірка серіалу "Корона" Метт Сміт — у ролі принца Деймона, а акторка Єва Бест зіграє принцесу Реніс. Ріс Іфанс і Фаб'єн Франкель виконають ролі Отто Хайтауера і сера Крістона Коула. Звісно, побачимо знов Юена Мітчелла, він зіграє Еймонда Таргарієна.

Акторський склад також продовжує зростати. Так, Гейл Ранкін з шоу GLOW зіграє цілительку та жительку Харренхола Еліс Ріверс. Еліс з’являється в романі Мартіна "Вогонь і кров" і описується як відьма, таємничі видіння якої дозволяють їй піднятися до важливої ​​посади серед Зелених. Ну а зірка костюмної драми "Мері та Джордж" Саймон Рассел Біл приєднується до акторського складу в ролі сера Саймона Стронга, двоюрідного дядька лорда Ларіса Стронга та кастеляна Гарренхала.

За словами акторів, для них повернення до зйомок стало ніби поверненням додому, настільки дружня атмосфера на майданчику. Ось як Емма Д’Арсі каже про повернення до ролі Рейніри: "Коли я повернулася в Лівесден і одягла перуку й костюм, це було неймовірне відчуття, бо я знову стала Рейнірою. Здавалося, що я залишила її в Лівесдені на рік чи близько того від останнього разу, і вона чекала на мене. Було дуже легко знову втілитися в неї. Я пам’ятаю, як ми всі зібралися, щоб прочитати сценарії. І це було чудово, тому що ви можете бути з іншими членами акторського складу, яких зазвичай не бачимо на знімальному майданчику, тому що їхні персонажі перебувають в іншій частині світу. І ми тільки почали працювати, і було таке враження, ніби ми ніколи не йшли з майданчика".

Масштаб зйомок

Метт Сміт

Другий сезон "Дому дракона" знімали в трьох місцевостях у різних країнах Англії, Вельсі та Іспанії. Основною базою для зйомок стала відома студія Лівсден в 30 кілометрах від Лондона, що належить студії Warner Bros — саме там знімали всі фільми із серії про Гаррі Поттера. Над створенням серіалу працювало одночасно 4 різні команди в різних місцях світу, загалом понад 2000 людей. Зйомки тривали 5,5 місяця. Художниця з костюмів Керолайн МакКолл і її команда виготовили 400 основних костюмів і ще 5000 для акторського складу другого плану. Під час зйомок однієї епічної бойової сцени на майданчику було задіяно 250 статистів.

Яким вийшов новий сезон "Дому дракона", побачимо вже з 17 червня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.