До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чесна історія: в прокат представляють документальний фільм "Макквін"

Александр Макквін, якого ми не знали: в український прокат виходить документальний фільм "Макквін".

"Багато хто говорить: "Я відкрив Александра Макквіна". Це не правда. Макквін відкрив себе сам" – голос за кадром вимовляє цю фразу безапеляційно, наче вирок. На цій однозначності побудований весь фільм: Александр Макквін завжди знав, що робив, яким би беззахисним і втраченим не здавався в певні моменти свого життя.

Реклама

Ще на етапі задуму режисер Ян Бонот і сценарист Пітер Еттедгі зіткнулися з категоричною відмовою від співпраці з боку сім'ї дизайнера та Будинку Alexander McQueen, тому роботу над фільмом команда почала, не маючи доступу до архівів.

"Багато хто говорить: "Я відкрив Александра Макквіна". Це не правда. Макквін відкрив себе сам".

Пізніше назустріч все-таки пішов Себастьян Понс, особистий помічник Макквіна, – він відкрив режисерові доступ до домашніх архівів дизайнера. Завдяки цьому у фільмі є безцінні кадри – наприклад, на початку стрічки великий 17-річний Макквін сором'язливо говорить: "Скільки себе пам'ятаю, в школі я завжди малював сукні". Потім мати дизайнера, Джойс Макквін, розповідає, як побачила в новинах, що в майстерні на Севіл-Роу потрібні кравці, – і, згадавши, що Александр у школі любив малювати, відправила сина на співбесіду.

Фільм в деталях охоплює період з кінця 80-х, коли Макквін вступив до коледжу Central Saint Martins, до середини 2000-х, коли дизайнер уже керував власним брендом. У центрі – Макквін-дизайнер, але багато тут і Макквіна-людини – звичайного хлопця, який запоєм слухав Шинейд О'Коннор і обожнював своїх собак.

В українському прокаті з 1 листопада.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.