До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Акторка Брі Ларсон про зйомки у стрічці "Капітан Марвел"

"Брі Ларсон – дівчина, з якою хочеться пуститися в авантюру". Так Кевін Файгі, глава Marvel Studious, пояснює, як і чому студія вибрала саме Брі Ларсон на роль Капітана Марвел – головної героїні однойменного супергеройського фільму, який представили в український прокат 7 березня.

Брі Ларсон і Джуд Лоу

Брі Ларсон ніколи не знімалася в кіно про супергероїв. Їй 29 років, а світову популярність і "Оскара" їй принесла напружена драма "Кімната". Це фільм про юну дівчину Джой, яку в 17 років зґвалтували і заточили в кімнату в сараї, а через 2 роки дівчина народила від ґвалтівника сина, і вибралася звідти тільки коли її дитині виповнилося п'ять років. Як Брі Ларсон потрапила у фільм "Капітан Марвел"? Продюсери кажуть, що настав час дати голос сильним жіночим персонажам – а саме такою є Керол Денверс, пілот ВПС США, яка після вибуху знаходить нелюдську силу і потрапляє на планету Крії. Вона опиняється в центрі конфлікту двох інопланетних рас, і разом з чарівним Ніком Ф'юрі, головою організації Щ.И.Т., рятує світ від лиходіїв, а заодно розбирається зі своїм минулим.

Реклама

Про те, як вона вчилася літати, як працювала з Семюелем Л. Джексоном і чому Капітан Марвел – найвеселіша роль в її кар'єрі, Брі Ларсон розповіла Vogue.ua.

Брі Ларсон у ролі Капітана Марвела
Про те, яке це – стати частиною всесвіту Marvel

Я ніколи не думала, що буду зніматися в коміксах. Зате тепер я точно знаю, що фільми про супергероїв – це не гонитва за автомобілями і вибухи. Якщо так, то все можна було б намалювати за допомогою комп'ютерної графіки. Але ні: найцікавіше в супергеройському кіно – відносини між персонажами і внутрішні конфлікти героїв. Тому ми знімаємось в коміксах – вони змушують нас копатися в собі.

Хто така Керол Денверс

Керол немов складається з двох стихій: вона людина, але також вона жила на планеті Крії, і тому в ній багато інопланетного. Крійці – неймовірні воїни, гіперінтелектуали і найкращі в тому, що вони роблять. При цьому Керол дуже людяна: смішна, нахабна і трохи зухвала. Це робить її людиною, це робить її агресивною і конкурентоспроможною. Це одночасно і недолік, і це найкраще, що є в ній. І в цьому ми з нею дуже схожі: я часто відчуваю, як у мені борються логіка і емоції. Внутрішня боротьба Керол – це те, що робить фільм таким динамічним. У мене було відчуття, що я граю двох персонажів одночасно – це страшенно цікаво.

Як це – грати феміністку

Капітан Марвел – складний і неоднозначний персонаж. Я навіть не думала, що все буде так складно. Здається, я зібрала весь мій життєвий досвід, все розуміння того, що означає "бути жінкою", поряд з моїм дивним характером, щоб зіграти цього персонажа. І найцікавіше, що це сталося вчасно – я б не змогла зіграти її раніше.

Чи складно грати пілота?

Здебільшого пілоти – це одинаки, вони завжди самі по собі. Але коли я відкрила Керол ближче, то зрозуміла, що головне в ній – це її почуття гумору, змішане з неймовірно гнучким розумом. А коли я побувала на базі ВПС, то зрозуміла, що всі пілоти такі.

Як минула льотна підготовка?

О, мене постійно нудило. Здається, я пройшла справжнє хрещення. Кажуть, так буває у всіх пілотів, просто всі мовчать про це. Коли ми зображували бійки в повітрі, я крутилася на 360 градусів.

Незважаючи на нюанси, було приголомшливо прожити весь цей досвід, особливо коли ми повернулися на знімальний майданчик. Коли ми знімали сцени в вертольоті, я змогла згадати, на що це схоже, коли ти у стані гравітації, як ти відчуваєш своє тіло, як важко дихати. Це ті маленькі нюанси, які, я сподіваюся, будуть помітними в фільмі, і, незалежно від того, чи знайомі ви з військово-повітряними силами, зрозумієте, що все це реально і відчуєте на собі те, що пережили ми.

Про роботу з Семюелем Л. Джексоном

Сем – моя сім'я. Ми – чудовий дует, світ навіть не уявляв, як він потребував нас (сміється)! Це наш третій фільм разом, ми обожнюємо один одного. Я можу говорити з ним про що завгодно. Кожна його репліка або жест на зйомках – немов майстер-клас з акторської майстерності. Він найбільший з нині живих.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.