До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

8 фільмів, які варто подивитися в серпні

Культовий мюзикл, володар гран-прі Каннського кінофестивалю, хоррор з Шарлоттою Ремплінг, нове кіно Спайка Лі та інші фільми, які не можна пропустити в серпні, в огляді Vogue UA.

Маленький незнайомець

У центрі хоррора "Маленький незнайомець" – місіс Айрес, глава аристократичного, але проблемного сімейства: її донька – стара діва, син божеволіє, а в фамільному маєтку оселився привид. У виконанні Шарлотти Ремплінг місіс Айрес нагадує героїню Едгара По – зі скелетами в шафі.

Реклама
Метелик

"Метелик" – історія про дружбу двох авантюристів: зломщика сейфів Анрі Шар'єра і фальшивомонетника Луї Дега. Фільм знятий по автобіографії Анрі, який просидів у в'язниці 11 років і 9 разів звідти втік. Бандитів грають Чарлі Ханнем і Рамі Малек, а кохану Анрі – донька музиканта Боно Ів Хьюсон.

В'ючна тварина

Американський екшен-трилер "В'ючна тварина" розповідає історію молодого пілота Шона (Деніел Редкліфф), у якого серйозно захворіла дружина. Щоб швидко заробити потрібну суму грошей на лікування, він погоджується перевезти через мексиканський кордон наркотики на легкомоторному літаку. Щоб очистити совість, Шон повідомляє про плановане постачання в Управління по боротьбі з наркотиками США. Йому належить зробити вибір: доставити вантаж на місце, яке вказує Картель, або продовжити співпрацю з урядом, що пообіцяв прооперувати його дружину.

Жінка на війні

Фільм "Жінка на війні", знятий у копродукції України, Франції та Ісландії, цього року був в конкурсі Канн і відкривав Одеський кінофестиваль. Картина ця про війну не буквальну, а радше внутрішню. Головна героїня – жінка середніх років Хала – веде соціальну боротьбу за збереження ісландських гір, а паралельно всередині неї розгоряється конфлікт, пов'язаний з тим, чи хоче Хала бути матір'ю. У Каннах фільм вже встигли назвати точним портретом сучасної жінки. Україна в цей фільм "вклалася" не тільки як співпродюсер: над фільмом працював український костюмер Марія Керо, кілька акторів в епізодичних ролях і жіночий хор, а фахівці з Національної музичної академії адаптували тексти українських пісень для міжнародної аудиторії.

Мамма Міа! 2

Культовий мюзикл "Мамма Міа!" повертається на великі екрани, та ще й з більш зоряним складом. Друга частина розповість про життя головної героїні Донни (Меріл Стріп) і знайомство з трьома "батьками" (Колін Ферт, Пірс Броснан, Стеллан Скарсгард) до народження дочки Софії, роль якої грає Аманда Сейфрід. Співачка Шер грає бабусю Софії. Для співачки продовження Mamma Mia! стане другою роллю в мюзиклі після "Бурлеска" 2010 року.

Шпигунська гра

Події фільму "Шпигунська гра" розгортаються в розпал Другої світової війни. У центрі фільму – реальна історія Мо Берга, інтелектуала, поліглота, випускника престижного університету і знаменитого спортсмена-бейсболіста. Його життя круто змінюється, коли ЦРУ пропонує викрасти або вбити Вернера Гейзенберга, вченого-розробника атомної бомби.

Не хвилюйся, він далеко не піде

Американська комедійно-біографічна драма "Не хвилюйся, він далеко не піде", знята культовим незалежним режисером Гасом Ван Сентом, розповідає історію про молодого музиканта-алкоголіка Джона Каллахане (Хоакін Фенікс), який після трагічних подій виявився прикутим до інвалідного крісла. Його дівчина Анна (Руні Мара) всіляко намагається повернути Джону інтерес до життя. У підсумку він кидає пити, поступово вчиться жити в інвалідному кріслі після і несподівано відкриває в собі талант до малювання карикатур.

Чорний куклукскланівець

В основі фільму "Чорний куклускланівець" реальні події 1979 року. У центрі сюжету Рон Сталворт – афроамериканський детектив з поліцейського управління Колорадо-Спрінгс. Сповнений рішучості зробити собі ім'я, Сталворт хоробро береться за небезпечну місію: проникнути і викрити Ку-Клукс-Клан. У підсумку фільм Спайка Лі про викриття екстремістської групи вдався дуже прямолінійним і простодушним, в чому чимала частина його чарівності.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.