До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 серіалів для тих, кому сподобалася "Гра в кальмара"

Глядачі всього світу шаленіють через серіал "Гра в кальмара", який ось уже третій тиждень тримає першість у рейтингу найпопулярніших серіалів Netflix. Для тих, хто вже подивився перший сезон і завмер в очікуванні на другий, ми зібрали добірку подібних за настроєм або тематикою серіалів. Тут і антиутопії, і трилери про ігри на виживання, і, звісно, гучний гіт Netflix "Чорне дзеркало".


"Гра в кальмара"
"Восьме чуття"

Науково-фантастичний серіал сестер Вачовських, авторок культового фільму "Матриця". У центрі цієї незвичайної історії — вісім незнайомців з різних культур, з різних частин світу, які раптово виявляють психічний та емоційний зв’язок одне з одним. Водночас хтось намагається знайти й убити сенсейтів (так називають героїв). "Восьме чуття" порушує актуальні теми, які непокоять сучасне суспільство, — це і рівність, і гендер, і політичні погляди. За словами сестер Вачовських, вони присвятили серіал темі сучасних технологій і дослідженню того, як вони можуть роз’єднувати людей, роблячи їх чужими одне для одного.

Реклама
"3 %"

"3 %" — бразильська антиутопія, яка малює світ майбутнього, сповнений несправедливості й нерівності. Світ розділений на дві частини: на острові панує прогрес і добробут, а на материку — руїна й злидні, де люди живуть у перенаселених нетрях. Усім раз у житті дають шанс потрапити на острів — але зможуть туди потрапити тільки одиниці, що входять до заповітних трьох відсотків щасливців. Режисер серіалу — Сесар Чарлоне, номінант на "Оскара" за операторську роботу над стрічкою "Місто Бога".

"Милий дім"

Саме цей серіал — для більшого занурення в тему — рекомендує подивитися Netflix тим, хто не на жарт захопився "Грою в кальмара". Що ж, його синопсис звучить так само криваво й загадково: "поки люди перетворюються на кровожерних монстрів, сіючи всюди страх і паніку, складний підліток і його сусіди намагаються вижити... і зберегти людську подобу". До того ж "Милий дім", як і "Гра в кальмара" — серіал родом з Південної Кореї, де розуміються на яскравих апокаліптичних сюжетах. В основі серіалу — популярний південнокорейський вебтун (онлайновий комікс).

"Крізь сніг"

Серіал "Крізь сніг" ґрунтується на однойменному фільмі 2013 року режисера Пона Чжуна Хо — того самого, який 2019-го взяв "Оскара" за картину "Паразити". Події в серіалі відбуваються за сім років після всесвітньої екологічної катастрофи, яка перетворила планету на замерзле пустище. Його герої — останні представники людства. Вони живуть у потязі, що постійно рухається навколо земної кулі. 1001 вагон розділено за соціальними класами, що ставить у центр уваги серіалу такі питання, як класова боротьба, соціальна несправедливість і політика виживання.

"Чорне дзеркало"

"Чорне дзеркало" — один з найдотепніших і найжорстокіших серіалів наших днів. Це сатира, що висміює залежність людини від технологій і розповідає про небезпеку, до якої може призвести надмірне занурення у віртуальну реальність. Серіал придумав Чарлі Брукер — британський сценарист, колумніст The Guardian, відомий своїм провокаційним почуттям гумору. Більшість історій у "Чорному дзеркалі" так чи інакше малюють кінець світу: через епідемії, техногенних монстрів, які полюють на людину, або через те, що люди розучилися будувати відносини та зв’язки в реальному житті — і вмирають на самоті.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.