До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найвідоміших жінок-супергероїнь

Міучча Прада присвятила весняно-літню колекцію коміксам, – аточніше, художницям, які їх малювали. 25 квітня в прокат виходить третя частина "Месників" блокбастера Marvel про найкрутіших супергероїв. Vogue.ua тим часом згадує п'ятірку найвідоміших супергероїнь в історії коміксів.​

Мішель Пфайффер в ролі жінки-кішки
Чудо-жінка
Ґал Ґадот

В історії коміксів Чудо-жінка вважається феміністичної іконою. Вона принцеса амазонок, смілива, рішуча, розумна і практична. Вперше Чудо-жінка з'явилася в коміксах видавництва DC 1941 року і стала однією з небагатьох по-справжньому популярних жінок-супергероїнь, увійшовши в так званий Золотий вік коміксів (1940-1950-ті роки в США). Цікаво, що Чудо-жінку придумав і створив Вільям Марстон – психолог і теоретик фемінізму, який вважав, що в 40-і роки жінкам був необхідний новий герой. "Дівчата не хочуть бути дівчатками, поки жіночому архетипу не вистачає сили, неприступності і могутності, писав він. Очевидні ліки створити жіночого персонажа з силою Супермена і чарівністю хорошої і красивої жінки". Прообразом Чудо-жінки стала його дружина. 2017 року Чудо-жінку зіграла актриса з Ізраїлю Ґал Ґадот.

Реклама
Чорна вдома
Скарлетт Йоханссон

Чорна вдова – одна з найсексуальніших жінок в коміксах; вперше з'явилася 1964 року і була придумана легендарним художником і сценаристом Стеном Лі – президентом Marvel, який створив цілий всесвіт супергероїв. Ім'я Чорної вдови носили кілька персонажів, найвідоміша – Наташа Романова, роль якої в цьому році вже вшосте зіграє Скарлетт Йоханссон. Наташа Романова народилася в Росії, була балериною, а стала шпигункою. З чуток, через пару років Чорна вдова отримає свій власний окремим фільм "Black Widow" – звичайно, з Йоханссон у головній ролі.

Міс Марвел
Брі Ларсон

Міс Марвел – ще одна феміністка епохи так званих коміксів першої хвилі. Під цим ім'ям Marvel ввели декілька жіночих персонажів: вперше Міс Марвел з'явилася 1968-го як офіцер американської розвідки. Вона – одна з найсильніших і найвпливовіших супергероїнь в історії коміксів: незалежна, самостійна, будує успішну кар'єру і не потребує допомоги чоловіків (для жінок-супергероїнь це рідкість). Уже п'ять років Marvel розробляють самостійний фільм про Міс Марвел. "Капітан Марвел" вийде 2019 року, а головну роль зіграє Брі Ларсон, володарка "Оскара" за фільм "Кімната". Актриса називає свою героїню дуже "прогресивною".

Жінка-кішка
Мішель Пфайффер

За останні 60 років Жінку-кішку в Голлівуді переграли найвідоміші акторки – від американської моделі Лі Мерівер, якій сьогодні 82 роки, до Геллі Беррі і Енн Гетевей. Остання, до слова, зізнавалася, що коли 2012 року репетирувала цю роль, то ледве влізла в фірмовий облягаючий костюм своєї героїні і схудла на 10 кілограм. Один з найяскравіших образів Жінки-кішки вдався Мішель Пфайффер – 1992 року вона зіграла її в фільмі "Бетмен повертається" у режисера Тіма Бертона. Чорний вініловий костюм з батогом, котячі повадки, яскрава сексуальність – кити, на яких тримається образ цієї супергероїні. А ще, звичайно, її роман з Бетменом.

Супергьорл
Меліса Бенойст

Якщо є Супермен, то чому б не бути Супергьорл? DC придумали Супердівчину 1959 року: вона розумна і смілива, але довгий час перебувала в тіні свого знаменитого брата, Супермена, і нарешті, вирвалася з цієї тіні. У 2015 році на екранах презентували серіал "Супергьорл" з Мелісою Бейонст в головній ролі. Супергьорл має вигляд сучасної дівчини: любить вуличний стиль в одязі і не експлуатує сексуальність. Образ Супергьорл для серіалу розробила знаменита Коллін Етвуд – художниця по костюмах, яка співпрацювала з Тімом Бертоном в більшості його проектів: " Свіні Тодд ", "Аліса в країні чудес", "Великі очі".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.