До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найочікуваніших українських фільмів цієї зими

Розпочався новий кіносезон, і ми зібрали найцікавіші українські фільми, що виходять у прокат цієї зими. Комедія з Богданом Бенюком, потужна соціальна драма "Як там Катя?" та дотепна комедія про толерантність у найближчі три місяці нас чекають кіноновинки на будь-який смак.

"Нескінченність за Флоріаном"

Реклама

Один з найочікуваніших українських документальних фільмів року розповідає історію українського архітектора-новатора Флоріана Юр’єва, автора культових київських споруд, зокрема тарілки на Либідській площі, проєкту мікрорайону "Нивки-3" та герба Києва. Cюжет стрічки розповідає про те, як напередодні свого 90-річчя Флоріан Юр’єв отримує погані новини. Держава здала в оренду забудовнику його головний архітектурний твір — "Летючу тарілку" на Либідській площі в Києві. Тепер тут має вирости черговий торговельний центр. За допомогою молодих архітекторів і активістів Флоріан вирішує боротися за збереження пам‘ятки.

Фільм "Нескінченність за Флоріаном" здобув нагороду Національної премії кінокритиків "Кіноколо" за Найкращий документальний фільм, а також був представлений у офіційній конкурсній програмі Роттердамського кінофестивалю.

У прокаті

"Мій карпатський дідусь"

У центрі цієї пригодницької комедії — італієць Майк (Сімоне Коста), який має українське коріння та їде в покинуте карпатське село, щоби розвіяти прах своєї матері. Тут живе його дід Михайло (Богдан Бенюк), колишній клоун на прізвисько Буба. Знайомство родичів призведе до цікавих пригод. "Мій карпатський дідусь" — україно-грецька копродукція, над якою працював режисер Заза Буадзе.

28 грудня

"Ля Палісіада"

Події дебютної стрічки Філіпа Сотниченка відбуваються в Україні у 1996 році. За 5 місяців до мораторію на смертну кару двоє старих друзів, детектив міліції та судовий психіатр, розслідують убивство свого колеги. Колись давно вони обидва були закохані у вдову загиблого. Занурені в заплутану справу й давно забуті спогади, вони створюють майбутнє, в якому мають жити їхні діти, успадкувавши нереалізовані прагнення батьків.

"Ля Палісіада" — один з найгучніших українських фільмів року, який здобув приз ФІПРЕССІ Роттердамського кінофестивалю та номінований на премію Європейської кіноакадемії як найкращий дебют. І хоча сюжет звучить доволі похмуро, насправді "Ля Палісіада" — іронічний детектив.

11 cічня

"Як там Катя?"

Дебютна картина Крістини Тинькевич розповідає історію лікарки швидкої допомоги Анни, яка сама виховує 12-річну доньку Катю. Проте одного ранку з Катею стається трагедія, а мати постає перед дилемою: перейти межу власних моральних принципів та помститися, чи пробачити. Стрічка "Як там Катя?" здобула два призи одного з найавторитетніших кінофестивалів світу — Локарно, та "Скіфський олень" за найкращий повнометражний фільм на "Молодості". Окремо варто виділити блискучу акторську роботу Анастасії Карпенко, яка зіграла роль матері.

24 січня

"Уроки толерантності"

До Дня всіх закоханих у прокат виходить стрічка про ставлення до ЛГБТІК+-спільноти режисера Аркадія Непиталюка ("Припутні"). За сюжетом, провінційна шкільна вчителька, бажаючи врятувати свою родину від розпаду та кредитів, вмовляє чоловіка і дітей підписатися на державну програму з євроінтеграції "Уроки толерантності". За її умовами, вони мають на певний час оселити у себе вдома ЛГБТ-представника й активіста. Тепер родина вимушена боротись із власною гомофобією та неприйняттям інакшості. В основі фільму — п'єса Ігоря Білиця "Гей-парад".

14 лютого

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.