До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 яскравих молодих акторок, за якими варто стежити

16 грудня в український прокат виходить фільм "Ейфель", який розповідає історію знаменитого інженера Густава Ейфеля. Роль його коханої зіграла 25-річна Емма Маккей — зірка серіалу "Статеве виховання", чия кар'єра після успіху серіалу переживає небувалий злет. У нашому огляді — Емма Маккей і ще чотири яскраві актриси-дебютантки, про яких, напевно, найближчими роками буде говорити весь світ.

Емма Маккей

Емма Маккей — ім'я для кіноманів знайоме. Після виходу шоу Лорі Нан "Sex education" на Netflix у січні 2019-го молода франко-британська актриса прокинулася знаменитою. Або радше широко відомою у вузьких колах — що часто трапляється з актрисами культових шоу. Але Емма вміє не лише переконливо перетворюватися на бунтарського сучасного персонажа, а й бути дуже різною. До слова, Емма — дитина відразу двох культур, британської і французької. Її шарм і здатність до перевтілення відразу ж оцінили кастинг-агенти, які несподівано для багатьох розгледіли у "Мейв" ідеальну дівчину з минулого, з фатальним флером, талантом і надломом. Наступного року Емма зніметься разом з Галь Гадот у "Смерті на Нілі" і з'явиться в образі письменниці Емілі Бронте в байопіку "Емілі".

Реклама
Емма Маккей у фільмі "Ейфель"

Найближчий фільм із Еммою, який вийде вже у грудні, — масштабна романтична мелодрама "Ейфель", де французько-британська актриса грає загадкову кохану прославленого архітектора і стає "джерелом натхнення" для знаменитої Ейфелевої вежі, що змінила вигляд Парижа.

Томасін Маккензі

Новозеландка Томасін Маккензі вперше заявила про себе в індустрії у 18-річному віці, зігравши у фільмі "Не залишаючи слідів". Його режисерка Дебра Гранік, яка запустила свого часу кар'єри Віри Фарміги і Дженніфер Лоуренс, відома своїм тривалим і багатоетапним кастингом. Так вона знайшла і Томасін.

Саме цей фільм допоміг Томасін отримати ролі Ельзи у фільмі Тайкі Вайтіті "Кролик Джоджо" та королеви Філіппи у картині Девіда Мішо "Король" з Тімоті Шаламе. Також дівчина зіграла у М. Найта Ш'ямалана у трилері "Час" і склала прекрасний дует з Анею-Тейлор Джой у новій картині британського режисера Едгара Райта "Минулої ночі в Сохо", яка зовсім недавно вийшла в кінотеатрах.

Але й цим 2021 рік для Томасін не закінчився — попереду ще один гучний проєкт за участю актриси. Невдовзі на Netflix стане доступною драма Джейн Кемпіон "Сила собаки" з Бенедиктом Камбербетчем, яка вочевидь є одним із лідерів гонитви за "Оскаром". Тож у Маккензі дуже яскравий кар'єрний старт.

Мілена Сміт

Іспанська актриса Мілена Сміт розпочала свій шлях з невеликих ролей на місцевому телебаченні, поки торік не стався її великий прорив на батьківщині — у трилері "Переступити межу" з Маріо Касасом у головній ролі. Сміт здобула номінацію на премію "Гойя". Але найголовніше — привернула увагу головного іспанського режисера, лауреата "Оскара", Канн та премії "Гойя" Педро Альмодовара.

Мілена зіграла другу за важливістю роль у драмі "Паралельні матері" (відкриття Венеційського кінофестивалю) у тандемі з Пенелопою Крус, яка вже числиться серед фавориток цього сезону нагород. І хоча поки що Мілена ще не встигла підписати з десяток контрактів — нам здається, що це лише питання часу, адже "Паралельні матері" ще не вийшли у США. Просто коли сама Пенелопа Крус каже: "Без її Анни не було б моєї Дженіс" — чи це не найкраща похвала для юної актриси?

Емма Маккей у фільмі "Ейфель"

"Паралельні матері" Педро Альмодовара з'являться в українських кінотеатрах на початку наступного року.

Емілія Джонс

Зовсім юна британська актриса Емілія Джонс стала цього року повноцінним прикладом гучного голлівудського прориву за допомогою "маленького, але гордого" фільму "CODA". Драмеді режисерки Сіан Хедер відкривала кінофестиваль у Санденсі на початку 2021-го і стала головним незалежним цьогорічним фільмом, якому пророкують номінацію на "Оскар".

Емілія Джонс, яка виконала головну роль здатної чути доньки з глухонімої родини, удостоїлася високої похвали від критиків і глядачів, а журнал The Hollywood Reporter покликав її на круглий стіл головних драматичних акторок цього року. Так юна дівчина, яка розпочинала свою роль з образів підлітків у шоу "Доктор Хто", "Утопії", "Лок і ключ", опинилася в одній фотосесії з такими визнаними зірками, як Джесіка Честейн та Кірстен Данст. Емілія — ​​завсідниця модних показів, а для своїх виходів останнім часом найчастіше вибирає образи Louis Vuitton.

Емма Маккей у фільмі "Ейфель"

Наступним фільмом для Джонс стане трилер "Cat Person" Сюзанни Фогель, а поки що можна подивитися гучну "CODA".

Люсі Гейл

Люсі Гейл — мініатюрна брюнетка з Теннессі — вперше прославилася в шоу "Милі обманщиці", водночас поставивши відразу кілька особистих рекордів для самої себе, до прикладу, описавши ще 2012-го року свій досвід боротьби з харчовими розладами.

Гейл знімається в кампейнах модних брендів, знімалася у шоу та хоррорах Джейсона Блума "Острів Фантазій" і "Правда чи дія?", нарощувала свою фанбазу в Instagram (вже близько 25 млн передплатників), але якоїсь миті вирішила повести свою акторську кар'єру у новому напрямку.

Надихнувшись прикладом багатьох інших іменитих акторок від Сандри Баллок і Різ Візерспун до Марго Роббі, Люсі вирішує стати продюсеркою у романтичній комедії, створеній спеціально під неї. Вибір припав на екранізацію бестселера австралійської письменниці Саллі Торн. "Мій улюблений ворог". Уже в грудні картина стартує в кінотеатрах і ми зможемо оцінити, чи вдалося Люсі здійснити великий прорив власними силами.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.