До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 маловідомих фільмів з Пенелопою Крус

Акторці Пенелопі Крус сьогодні виповнюється 49 років. Вона — перша іспанка, яка здобула "Оскара" (за роль другого плану у фільмі "Вікі Крістіна Барселона"). Крус знялася в 72 стрічках і стала гордістю всіх іспанців. Кар’єра акторки й моделі почалася 1991 року, коли їй було 16 років, зі знімання в провокаційному фільмі "Шинка, шинка". Саме на знімальному майданчику цієї стрічки вона познайомилася з майбутнім чоловіком Гав’єром Бардемом. Її кар’єра стрімко розвивалася, вона стала музою режисера Педро Альмодовара, знялася в стрічці "Ванільне небо", після якої її почав обожнювати весь Голлівуд, і стала улюбленицею Вуді Аллена. Vogue.ua згадує найкращі ранні ролі Пенелопи Крус, з яких почалася кар’єра зірки.

"Шинка, шинка", 1992

Іспанський романтичний комедійно-драматичний фільм 1992 року з Гав’єром Бардемом, Горді Мольєю і Пенелопою Крус у її дебютній ролі. Сюжет зосереджений на молодій жінці на ім’я Сильвія, яку грає Крус. Стрічка прославилася завдяки цікавому сценарію, у якому використовуються гра слів, каламбури, зіставлення старого й нового в Іспанії та багато емоційних контрастів, як-от еротичне бажання і їжа.

Реклама

"Прекрасна епоха", 1992

Романтична драма Фернандо Труеби "Прекрасна епоха" знаменує собою другий повнометражний фільм, у якому з’явилася Крус. Вона грає Лус, пов’язану з Фернандо (Хорхе Санс), солдатом у "самоволці" в Іспанії 1930-х. Сховавшись на фермі, щоб уникнути покарання, Фернандо знайомиться із чотирма прекрасними дочками фермера й у всіх закохується. Коли вони відповідають йому взаємністю, він мусить вибрати, з ким бути.

"Розплющ очі", 1997

Загадкова науково-фантастична оповідь про життя Сезара (Едуардо Нор’єга), що потрапив у жахливу автокатастрофу й потребує операції з відновлення обличчя. У в’язниці Сезар згадує, як він провів час зі своїм єдиним справжнім коханням — Софією (Крус). Обговорюючи минуле з терапевтом, він щосили намагається впоратися із самотою.

"Немає звісток від Бога", 2001

Боксер Менні, який бореться з потенційно небезпечною для життя черепно-мозковою травмою, виявляє, що його душа є об’єктом метафізичної битви. Два різні надприродні агенти намагаються привабити його душу: один — ангел із цікавої версії Небес; інший — офіціантка з пекла, що має спокусити боксера провести вічність у пофарбованій у червоний колір в’язниці.

"Країна пагорбів і долин", 1999

Класичний американський вестерн "Країна пагорбів і долин" оповідає інтимну історію про міцні дружні зв’язки між двома працьовитими чоловіками на тлі американського Заходу після Другої світової війни. Показово те, що після тижня волонтерства в дитячому притулку Пенелопа Крус офірувала весь свій гонорар за цей фільм на доброчинність.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.