До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих кінострічок з Монікою Беллуччі

Вперше Моніка Беллуччі з’явилася на екрані 1990 року і майже за 30 років у кінематографі знялася у різних картинах: від італійської класики до французького артгаусу і культових блокбастерів.

"Квартира", 1996

Моніка Беллуччі й Венсан Кассель у фільмі "Квартира", 1996

Саме стрічці французького режисера Жиля Мімуні, яку знято за оригінальним сценарієм, Венсан Кассель і Моніка Беллуччі завдячують своїми стосунками. Це історія про молодого успішного бізнесмена на ім’я Макс (Кассель), який після двох років життя в Нью-Йорку збирається одружитися й осісти в Парижі. Там він зустрічає своє колишнє кохання Лізу (Беллуччі), яка постійно таємниче зникає з його життя. Робота в кінострічці Мімуні допомогла розкрити акторський потенціал Моніки Беллуччі, а сам фільм отримав премію BAFTA за найкращий неангломовний фільм.

Реклама

"Доберман", 1997

Моніка Беллуччі й Венсан Кассель у фільмі "Доберман", 1997

Чорна кримінальна драма, яку зняв Ян Кунен, оповідає про банду так званого Добермана (Кассель), що тероризує весь Париж. У місцевій поліції так одержимі затриманням цих безжальних і жорстоких поганців, що самі порушують закон. Головна помічниця харизматичного Добермана — красуня Наталі (Моніка Беллуччі).

"Малена", 2000

Моніка Беллуччі у фільмі "Малена", 2000

Найвідвертіший італійський режисер Джузеппе Торнаторе дав Беллуччі головну роль у своєму фільмі "Малена" і назавжди закріпив за нею статус найсексапільнішої жінки сучасності. Акторка грає дорослу доньку шкільного директора в ідилічному містечку на південному узбережжі міжвоєнної Сицилії. Вона типова сицилійська дівчина — незалежна, рішуча й шалено вродлива. Для місцевих підлітків вона є об’єктом бажань, але для всіх інших — джерелом скандальних пліток. Картину Торнаторе люблять порівнювати зі стрічками Фредеріко Фелліні "Амаркорд" та "8½" за її сексуальні підліткові фантазії. Звісно, "Малена" — простіша історія, але Беллуччі вдається якнайкраще прикрасити її.

"Незворотність", 2002

Моніка Беллуччі у фільмі "Незворотність", 2002.

Один з найцікавіших фільмів, який зняв французький режисер Гаспар Ное, розповідає моторошну історію зґвалтування, що сталася в Парижі. Події розвиваються у зворотному хронологічному порядку. Цікаво, що Ное перед початком знімання мав усього лише три сторінки сценарію, і то тільки з описом сюжету. Тому всі діалоги акторам довелося імпровізувати. Прем’єра фільму відбулася в основному конкурсі 55-го Каннського кінофестивалю. Кінострічка так шокувала глядачів, що понад дві сотні людей залишили зал, а деякі навіть скаржилися на погане самопочуття. А все через те, що перші 30 хвилин показу фільм супроводжує фоновий шум низької частоти у 28 МГц. Цей звук важко вловити, він часто виникає під час землетрусів і може викликати в людей блювоту й запаморочення.

"Страсті Христові", 2004

Моніка Беллуччі у фільмі "Страсті Христові", 2004

Американський біблійний драматичний фільм авторства Мела Гібсона з Джимом Кевізелом у ролі Ісуса, Маєю Моргенштерн у ролі Діви Марії й Монікою Беллуччі в ролі Марії Магдалини. Сюжет переважно охоплює останні години життя Ісуса. Картина дістала поляризовані рецензії, до того ж деякі критики назвали її релігійною класикою, тоді як інші вважали відверте насилля недоречним і стверджували, що фільм підсвідомо пропагує антисемітизм. А проте стрічку номінували на три премії "Оскар". Вона й досі є найкасовішим християнським фільмом усіх часів.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.