До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих фільмів про серфінг

Від відомої стрічки "На гребені хвилі" до культової "Нескінченне літо" — згадуємо найкращі фільми про серфінг, які підкорили наші серця.

"Нескінченне літо", 1966

У пошуках найкращих хвиль, перші серфери 1960-х років стали героями цього культового документального фільму Брюса Брауна. Під супровід Beach Boys, глядач прямує за ними від Гаваїв до Нової Зеландії та Південної Африки.

Реклама
"Усе вирішується в середу", 1978

Один з найпопулярніших фільмів про серфінг "Усе вирішується в середу" занурює глядача в Малібу 1960-х і 1970-х років. У центрі історії — троє молодих, красивих і засмаглих серферів, які поступово розчаровуються у світі, де панує насильство (насувається війна у В'єтнамі) і обов'язках, пов’язаних з дорослим життям. Сонячна і ностальгійна хроніка прощання з невинністю.

"На гребені хвилі", 1991

З величезною порцією адреналіну і солоної води "На гребені хвилі" зібрав разом Кіану Рівза і Патріка Суейзі. Кіану грає агента ФБР, що проникає в групу серферів, яких підозрюють у пограбуванні кількох банків. Суейзі з'являється в ролі Бодхі — лідера серферів. Під час роботи агент Джонні Юта пізнає смак катання на дошці і підкорює хвилі, закохується і піддає ризику виконання своєї таємної місії. Без сумніву, "На гребені хвилі" — один з найкращих фільмів про серфінг в історії кінематографа.

"Блакитна хвиля", 2002

"Блакитна хвиля" — фільм, який не можна назвати культовим, проте він усе ж вартий уваги. З одного боку, зважаючи на його героїнь: уперше жінки зіграли ключові ролі у фільмі про серфінг. З іншого — через типову естетику 2000-х років. У центрі сюжету історія дівчини — колишньої зірки серфінгу. Вона отримала травму внаслідок нещасного випадку і намагається відновити свою кар'єру, водночас піклуючись про свою молодшу сестру, після того як їхня мати їх покинула.

"Підкорювачі хвиль", 2012

Якщо Джерард Батлер стає на дошку для серфінгу, значить, сексуальна привабливість стрічки буде на найвищому рівні. Британський актор тонко втілює образ ентузіаста серфінгу, який допомагає молодому вундеркінду Джею Моріарті зіткнутися з однією з найнебезпечніших хвиль у світі, що бере початок в міфічному місці Маверікс, неподалік Санта-Круса.

За матеріалами vogue.fr

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.