До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 найкращих фільмів на Різдво

Зануритися у святкову та чарівну атмосферу можна вже сьогодні ввечері. Головне обрати правильний фільм.

"Це дивовижне життя", 1946

<b>Эта прекрасная жизнь (1946)</b>

Реклама

Дуже мало фільмів визначають Різдво так, як фільм Френка Капри. Головного героя, що перебуває на межі самогубства в переддень Різдва, відвідує ангел, який показує йому справжню важливість його життя. З 70-х "Це дивовижне життя" стало невід'ємною частиною американських телепрограм у новорічний період. У Штатах цей фільм такий же культовий, як "Іронія долі" на території колишнього СРСР.

"Золота лихоманка",1925

<b>Золотая лихорадка (1925)</b>

У цьому кіношедеврі 1925 року персонаж Чарлі Чапліна на ім'я Бродяга вирушає на золоті копальні Аляски під час віроломної холодної зими. Картина, яку знімали майже рік, стала найбільш амбітною і однією з найвідоміших в кар'єрі Чапліна. Тлом для зворушливої історії Бродяги стає сувора зима на Алясці – дуже атмосферно.

"Відпочинок за обміном", 2006
Кадр з фільму "Відпочинок за обміном"

Дві жінки – одна в Лондоні (Кейт Вінслет), інша в Лос-Анджелесі (Камерон Діас) – одночасно стикаються з романтичними розчаруваннями, що призводить до того, що вони обмінюються домівками під час свят на канікули. І у новому місці кожна зустрічає своє щасливе Різдво.

"Крамничка за рогом", 1940
Кадр з фільму "Крамничка за рогом"

Класична різдвяна комедія. Джиммі Стюарт і Маргарет Саллаван – співробітники магазину в Будапешті, які терпіти не можуть одне одного. Через листування вони починають стосунки з незнайомцями і кожен закохується – і сподівається на романтичну зустріч у різдвяний вечір, яка повинна вирішити долю. Чи варто говорити, ким виявляться незнайомці?

"Едвард Руки-ножиці",1990

<b>scissorhands</b>

Тім Бартон – майстер передавати дух Різдва у своїх фільмах, особливого Різдва містичного. Блідий Едвард, у якого замість рук – ножиці, дуже вирізняється з-поміж барвистих різдвяних пейзажів передмістя. Попри всю трагічність долі Едварда, фінал фільму все ж переконує, що надія є.

Читайте також:

Свято близько: 10 кращих пісень на Різдво

Найгарніші різдвяні вітрини універмагів світу

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.