До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Плани на травень: 5 найкращих фільмів місяця

Хав'єр Бардем грає наркобарона Пабло Ескобара, а Вес Андерсон повертає нас в країну вічного дитинства в анімації "Острів собак": в травні нас чекає дуже різне кіно.

Хав'єр Бардем і Пенелопа Крус у фильмі "Ескобар"
"Острів собак", з 3 травня

Вес Андерсон, один з найяскравіших представників американського незалежного кіно, випускає новий фільм – "Острів собак". У ньому він повертається до своєї улюбленої форми – анімації (за ляльковий мультфільм "Незрівнянний містер Фокс" Андерсон 2009 року був номінований на "Оскара"). Режисер відправляє нас до Японії майбутнього, де відбуваються страшні речі: через ніби-то вибух собачого грипу всіх собак країни поміщають в карантин, на спеціальний острів сміттєвих відходів. Врятувати тварин від влади країни вирішує сміливий хлопчик Атарі Кобаяші, племінник самого мера. Головні герої фільму говорять голосами найвідоміших акторів американського кіно: від Тільди Свінтон і Скарлетт Йоханссон до Білла Мюррея.

Реклама
"Проект "Флорида", з 26 квітня

Дія фільму "Проект" Флорида" відбувається в передмісті Орландо. Поруч з ним – Disney World, найбільший центр розваг у всьому світі. Тим часом в передмісті – зовсім інший світ: 6-річна Муні, дочка недолугої матері, живе в брудному мотелі і клянчить гроші на їжу у туристів. Навколо неї – бездомні, наркомани, повії. В один прекрасний день Муні вирушає у великий світ – на зустріч пригодам. Прем'єра цієї зворушливої ​​історії дорослішання відбулась 2017-го року в Каннах. Восьмирічна актриса Бруклін Прінс, що зіграла роль Муні, – майбутня зірка: вона отримала премію Critics' Choice Awards як найкраща актриса.

"До побачення там, нагорi"

Франко-канадський фільм "До побачення там, нагорі" – абсолютний тріумфатор останньої премії "Сезар". У Франції фільм отримав одразу п'ять призів – за найкращий фільм, сценарій, роботу оператора, декорації і костюми. В основі фільму – однойменний роман П'єра Леметра, за який він отримав Гонкурівську премію. Ця іронічна, дотепна, яскрава історія відбувається після Першої світової війни і розповідає про двох друзів, художника Едуара і листоношу Альбера, які після війни починають нове життя: Едуар пише неймовірні картини про війну, а Альбер стає його імпресаріо.

"Гудбай, Берлін", з 17 травня

Наприкінці травня у Києві відбудеться "Кінорейв" – фестиваль німецького молодіжного кіно. Не можна пропустити фільм Каннського лауреата Фатіха Акіна "Гудбай, Берлін!" – роуд-муві про пригоди двох підлітків-невдах, які шукають себе у сучасній Німеччині. Також в програмі – "Вікторія" – про пригоди молодої іспанки в Берліні, і "Амелі біжить" – пригодницький фільм про хвору на астму дівчину, яка втікає з санаторію в Тіролі та разом з другом вирішує підкорити загадкову гору, яка, за переказами, допоможе їй зцілитися.

"Любити Пабло", з 31 травня

Одна з найколоритніших кінопар – Хав'єр Бардем і Пенелопа Крус – повертаються на екран у драмі про Пабло Ескобара. Фільм "Любити Пабло" знятий за спогадами журналістки Вірджинії Вальєхо, у якої був роман з наркобароном. Пенелопа Крус зіграла головну жіночу роль – за зізнанням актриси, одну з найскладніших в її кар'єрі. Хав'єр Бардем, в свою чергу, зізнається, що про роль Ескобара мріяв останні 20 років – і нарешті знайшов ідеальний сценарій.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.