До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 легендарних ролей Тома Генкса

Том Генкс заслужив славу одного з найбільш знакових та відомих акторів в історії кінематографу. Багато стрічок з його участю миттєво перетворюються на класику, а персонажі, яких він виконує, стають культовими героями. 9 липня акторові виповнюється 67 років, а vogue.ua згадує ті ролі, що зробили його живою легендою.

"Філадельфія", 1993

Том Генкс у фільмі "Філадельфія", 1993

Сюжет фільму, оснований на реальній історії, оповідає про молодого адвоката Ендрю Беккетта (Том Генкс), який подав до суду на своє колишнє місце роботи за несправедливе звільнення: нібито через його некомпетентність, але насправді через те, що він хворий на СНІД гей. Генкс у ролі Беккетта – незрівнянний. Він легко перетворюється зі збудженого, амбітного молодого юриста в нерішучого, меланхолійного і постійно розчарованого пацієнта. Складна і неоднозначна драма Джонатана Деммі стала однією з перших стрічок, що торкнулися теми гомосексуальності, гомофобії та СНІДу. А роботу Генкса оцінили гідно – він отримав свого першого "Оскара".

Реклама

"Форрест Гамп", 1994

Том Генкс у фільмі "Форрест Гамп", 1994

"Run, Forest, run!" – культова фраза, яку кожен озвучував хоча б раз у житті. "Форрест Гамп" – комедійно-драматична історія Роберта Замекіса, основана на однойменному романі Вінстона Грума. Сюжет описує кілька десятиліть життя Форреста Гампа (з англ. Forest gump, тобто "лісовий бовдур"), розумово відсталого, але неймовірного добродушного парубка з Алабами, який бере участь і мимоволі впливає на деякі визначальні історичні події в Сполучених Штатах ХХ століття. 1994 року Том Генкс отримав свого другого "Оскара" за роль Форреста Гампа і таким чином увійшов в історію, як один з двох акторів, які виграли премію за "Найкращу чоловічу роль" двічі поспіль.

"Врятувати рядового Раяна", 1998

Кадр з фільму "Врятувати рядового Раяна", 1998

Тандем Стівена Спілберга та Тома Генкса – один з найкращих в індустрії, який завжди продукує вартісні кінострічки. Вперше режисер і актор зійшлися на знімальному майданчику епопеї про Другу світову війну "Врятувати рядового Раяна". Генкс зіграв капітана Джона Міллера, який повів взвод людей в окуповану Німеччину, з завданням врятувати останнього з родини живого брата. Том Генкс і його колеги по фільму демонструють жорстокість війни і панівний на ній дух дружби. "Врятувати рядового Раяна" безсумнівно є одним з найбільш несамовитих і вагомих фільмів як в історії кіно, так і в своєму жанрі.

"Зелена миля", 1999

Том Генкс і Майкл Кларк Дункан у фільмі "Зелена миля", 1999

"Зелена миля", основана на однойменному романі Стівена Кінга, розповідає історію про групу охоронців федеральної в'язниці, які зустрічають в'язня з надприродними здібностями – засудженого за зґвалтування і вбивство двох молодих дівчат Джона Коффі (Майкл Кларк Дункан). "Зелену милю" номінували на 4 премії "Оскар", 3 премії "Сатурн", ще 10 нагород і 23 номінації – мабуть, така реакція говорить сама за себе.

"Вигнанець", 2000

Том Генкс у фільмі "Вигнанець", 2000

Драматичний пригодницький фільм, що оповідає про сучасного Робінзона Крузо в обличчі Тома Генкса. Головний герой Чак Ноланд, співробітник компанії FedEх, потрапляє на безлюдний острів після того, як літак падає в південній частині Тихого океану. Він намагається вижити на острові за допомогою залишків вантажу, що був на авіалайнері. Фільм здобув критичний і комерційний успіх, який приніс творцям 429 мільйонів доларів касових зборів і номінацію Тому Генксу на 73-ій церемонії вручення премії "Оскар" у категорії "Найкраща чоловіча роль".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.