До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 головних фільмів Венеціанського кінофестивалю

Дебютний серіал братів Коен, нові фільми Йоргоса Лантімоса, Дамьєна Шазеля, Жака Одіяйра і цілий набір прем'єр від Netflix – юбілений 75-й Венеціанський кінофестиваль обіцяє багато цікавого.

Емма Стоун в фільмі "Фаворитка"
"Людина на Місяці"

Дамьєн Шазель, один з найцікавіших дебютантів останніх років, режисер фільмів "Одержимість" і "Ла-Ла-Ленд", представить на Венеціанському кінофестивалі новий фільм. "Людина на Місяці" – історія американського астронавта Ніла Армстронга, якого у фільмі Шазель зіграє один з найпопулярніших акторів Голлівудуф, Раян Гослінг. Фільм охопить 1961-1969 роки – підготовку Армстронга і НАСА до місії і саму місію 1969 року.

Реклама
"Суспірія"

Тільда ​​Свінтон, Дакота Джонсон, Глоя Грейс-Морец і Міа Гот досліджують таємницю загадкової балетної школи в фільмі "Суспірія" – в новій версії знаменитого фільму жахів Даріо Ардженто 1977 року. Взявся перезнімати "Суспірія" один з найяскравіших режисерів нового італійського кіно – Лука Гуаданьїно, якого глядачі знають за естетськими фільмами "Називай мене своїм ім'ям" і "Великий сплеск".

За сюжетом американка Сюзі приїжджає вчитися в балетну школу в Берлін, одну з найкращих в світі, і виявляє, що її найкраща подруга пропадає, а в самій школі відбувається щось містичне. У школі готуються до шабашу. Сюзі грає Дакота Джонсон, яку для зйомок одягнули в руду перуку, а сама актриса для занурення в матеріал два роки вчилася балету у мадам Бланш, а роль господині зловісної школи дісталася Тільді ​​Свінтон. Музику до фільму написав лідер групи Radiohead Том Йорк.

"Фаворитка"

"Фаворитка" – яскрава історична трагікомедія, над якою працює грецький режисер, володар призу Каннського кінофестивалю, Йоргос Лантімос. У головних ролях, як завжди у Лантімоса, провідні голлівудські актори – цього разу Емма Стоун і Рейчел Вайс. Дія "Фаворитки" відбувається в XVIII столітті. У центрі сюжету – підкилимні політичні інтриги в епоху правління королеви Анни. У версії Лантімоса, країною правлять дві жінки: формально – королева Анна, яка трохи не в собі (її грає актриса Олівія Колман), а насправді – леді Сара Черчілль у виконанні Рейчел Вайс. Третя героїня, яка також хоче влади – кузина Сари Черчілль, Абігейл (її грає Емма Стоун). З першого тизеру можна зрозуміти, що у фільмі буде багато ексцентрики: тут можна побачити як по королівському палацу розгулюють гуси, а королева Анна влаштовує істерики, наче вона – навіжена королева з казки "Аліса в країні чудес".

"Балада Бастера Скраггса"

"Балада Бастера Скраггса" – міні-серіал, який для Netflix знімають брати Коени. З чуток, режисери планують перетворити його у фільм, але поки це не підтверджено. "Балада Бастера Скраггса" складається з шести окремих історій-новел, головні герої яких: співаючий ковбой, бродяга і грабіжник банків, актор, мандрівники і навіть пасажири диліжанса. У головних ролях – Джеймс Франко і Том Вейтс, а прем'єра фільму відбудеться в кінці року, якраз до оскарівського сезону.

"Голос світу"

Vox Lux – нова і вже дуже довгоочікувана робота Наталі Портман. Це історія молодої співачки Селекти, яка стає популярною завдяки трагічним обставинам. Фільм знімає Брейді Корбет – молодий режисер і актор, лауреат Венеціанського кінофестивалю, відомий завдяки фільмам "Тринадцять", "Забавні ігри". Музику до стрічки напише співачка і композитор Sia. За образ Портман у фільмі відповідає художник по костюмах Кері Лангерман – серед її найяскравіших робіт фільм Уеса Андерсона "Королівство повного місяця".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.