До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

3 фільми, за які Бред Пітт міг отримати "Оскара"

9 лютого Бред Пітт отримав свого першого акторського "Оскара". Вітав його з цим не лише близький друг Леонардо ді Капріо, а й весь світ, який, здається, давно цього чекав: у Пітта було аж три номінації на "Оскара" за час 30-річної кар'єри. Vogue.ua згадує три чудові фільми, за які Бред Пітт міг уже давно отримати "Оскара" – і які завжди приємно переглядати.

"12 мавп"

"12 мавп" – культовий фільм не менш культового режисера Террі Гілліама, одна з найяскравіших картин дев'яностих, філософський роздум про природу влади і несвободу. Його дія відбувається в майбутньому, а головна роль дісталася Брюсу Віллісу. Його герой – кримінальник, якому потрібно зібрати біологічний матеріал на Землі, де велика частина населення заражена небезпечним вірусом. 32-річний на той момент Бред Пітт зіграв Джеффрі – захисника прав тварин і сина вірусолога, блискуче передавши психофізику ексцентричного фанатика. За цю роль актор отримав свою першу номінацію на "Оскара" в категорії "Найкращий актор другого плану".

Реклама
"Загадкова історія Бенджаміна Баттона"

2000-і стали чудовим періодом для Бреда Пітта: він знявся в "Дванадцяти друзях Оушена", "Вавилоні", "Після прочитання спалити" у братів Коен, був номінованим на "Оскара" як продюсер "Відступників". Але, мабуть, найгучніша його робота в ці роки – кінострічка "Загадкова історія Бенджаміна Баттона", знята за оповіданням Френсіса Скотта Фіцджеральда. У фільмі Девіда Фінчера Пітт зіграв героя, який народжується старцем і проживає своє життя "навпаки". Стрічка отримала 13 номінацій на "Оскара", але виграла тільки три технічні – за грим, спецефекти і роботу художників-постановників, цілком заслужено. До слова, в сенсі перевтілення це одна з найскладніших робіт актора. Кілька місяців до зйомок спеціальні датчики фіксували вираз його обличчя і міміку, знявши з нього більше 120 "зліпків", потім на основі цього робили 3D-моделі, а вже тоді – маски, які одягав актор у різних сценах, залежно від віку свого героя в той момент. Також за час фільму герой Пітта встиг змінити 60 зачісок.

"Людина, яка змінила все"

На думку багатьох критиків, це найкраща робота Пітта – принаймні, була такою, поки світ не побачив його розкішного Кліффа Буфало в "Одного разу в Голлівуді". "Людина, яка змінила все" – спортивна драма Беннета Міллера ("Капоте", "Мисливець на лисиць"), присвячена історії легендарної бейсбольної команди "Окленд Атлетікс" і її менеджера Біллі Біна. Пристрасний фанат своєї справи, Біллі говорив спортсменам: "Я ненавиджу програвати, ненавиджу! Я ненавиджу програвати навіть сильніше, ніж хочу виграти! І в цьому різниця". Фільм номінували на чотири "Золоті глобуси" і шість "Оскарів", але свою статуетку Пітт тоді не взяв – 2012 року його обійшов французький актор Жан Дюжарден за роль у фільмі "Артист".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.