До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 фільмів з Наталі Портман, які варто переглянути

9 червня 37 років виповнюється актрисі й режисеру Наталі Портман, популярність до якої прийшла вже в 13 років – роль Матільди у драмі "Леон" перетворив школярку в суперзірку. Vogue.ua згадує найкращі фільми актриси, які можна переглянути вже сьогодні.

Чорний лебідь, 2010

Психологічний трилер "Чорний лебідь" приніс Наталі Портман премію "Оскар", а також кохання усього життя – на його зйомках вона познайомилася з хореографом Бенджаміном Мільпьє.

Реклама
Кадр з фільму "Чорний лебідь", 2010

Актриса тоді розповідала, що їй було морально складно грати роль Ніни, заради якої їй після 15-річної перерви довелося знову одягнути пуанти і до ночі відпрацьовувати рухи біля балетного станка. Цікава драма Даррена Аранофскі і з погляду моди – вбрання головних героїнь (разом з Портман в стрічці зіграла Міла Куніс) створили сестри Малліві з бренду Rodarte.

Кадр з фільму "Чорний лебідь", 2010
Джекі, 2017

"Наталі грає безстрашно", – говорить режисер Пабло Ларраін про роботу Портман у фільмі "Джекі", в якому актриса приміряла образ Жаклін Кеннеді. Драма розповідає про перші чотири дні життя першої леді після вбивства чоловіка Джона Кеннеді.

Кадр з фільму "Джекі", 2017

"До фільму моє уявлення про Джекі було поверхневим, – каже Наталі Портман. – Було загальноприйняте сприйняття її як стильної та елегантної жінки. Я не замислювалася про те, які емоції вона переживала, про її спадщину, про її внесок в історію. У ній було стільки всього, про що я й гадки не мала. Мені допомогла книга Артура Шлезінгера, який брав інтерв'ю у першої леді весною 1964 року, через кілька місяців після вбивства Джона Кеннеді. Я читала книгу, розшифровки інтерв'ю і паралельно слухала його аудіозапис, і це дуже допомогло мені зрозуміти її емоційний стан ".

Кадр з фільму "Джекі", 2017
Близькість, 2004

Психологічна драма "Близькість", яка вийшла на екрани 2004 року, відкрила шанувальникам нову Портман – зухвалу, чуттєву і непередбачувану. Роль стриптизерки Еліс принесла їй "Золотий глобус", а також номінації на "Оскара" і BAFTA.

Кадр з фільму "Близкість", 2004
V означає Вендетта, 2005

Заради зйомок у фільмі "V означає Вендетта" Наталі Портман поголила голову і сильно схудла. Актриса тоді жартувала, що її нарешті перестали плутати з Кірою Найтлі. Сам же фільм став символом протестного руху, а в Китаї і зовсім був заборонений.

Кадр з фільма "V означає Вендетта", 2006
Леон, 1994

Природно, що не можна не згадати дебютну роль актриси – дівчинку Матільду, яка стає соратницею кілера на ім'я Леон. Її образ – в круглих окулярах, джинсових шортах і з чокером на шиї став культовим і цитується досі. До речі, заради ролі їй довелося навчитися курити, а батьки Наталі наполягали, щоб сцен з сигаретою в фільмі було не більше п'яти.

Кадр із фільму "Леон", 1994

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.