До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 фільмів з Алісією Вікандер, які варто подивитися

3 жовтня 35 років виповнюється шведці Алісії Вікандер, яку називають однією з найталановитіших актрис молодого покоління. Перший міжнародний успіх до неї прийшов 2012 року, коли вона зіграла роль Кітті в екранізації "Анни Кареніної" Джо Райта — це була її перша англомовна роль. Потім в її кар'єрі додалися фантастична драма Ex Machina і робота з режисером Гаєм Річі в "Агентах А.Н.К.Л".

Алісія Вікандер

Є вже у амбітної Вікандер і один "Оскар" — за роль другого плану у фільмі "Дівчина з Данії", а також статус нової Лари Крофт — вона замінила в цій ролі саму Анджеліну Джолі. Любить Алісію Вікандер і модний світ. У 2015 році вона стала обличчям Louis Vuitton. А Vogue.ua згадує 5 фільмів з іменинницею, які буде приємно переглянути осінніми вечорами.

Реклама

Дівчина з Данії

"Дівчину з Данії" можна сміливо назвати головним фільмом у кар'єрі Алісії Вікандер, адже саме він приніс 27-річній актрисі премію "Оскар". Стрічка розповідає реальну історію першого в світі трансґендера, данського художника Ейнара Вегенара, а шведці дісталася роль його дружини.

Кадр із фільму "Дівчина з Данії"

"Дівчина з Данії" — не тільки драматична історія про те, як людина знаходить сміливість бути собою, але ще і красива костюмна драма, яка детально відтворює моду золотих 1920-х. Вікандер тут сповна продемонструвала свій драматичний талант.

Кадр із фільму "Дівчина з Данії"

Королівський роман

Алісія Вікандер однією зі своїх головних якостей називає дисциплінованість, адже все дитинство вона провела біля балетного станка і навіть закінчила Королівську балетну школу. Саме це і допомогло їй отримати роль в історичній мелодрамі "Королівський роман", що вийшла на екрани 2012 року. Вікандер зіграла тут роль юної королеви Кароліни Матильди Великобританської, заради якої актрисі довелося вивчити данську мову.

Кадр із фільму "Королівський роман"

Світло в океані

Романтична драма "Світло в океані" стала особливою в житті Алісії Вікандер — саме тут у неї зав'язався роман з партнером у фільмі Майклом Фассбендером, який згодом став її чоловіком. "Світло в океані" — це красива історія кохання, в якій є місце таємницям, нестерпному болю і вірі в світле майбутнє.

Кадр із фільму "Світло в океані"
Кадр із фільму "Світло в океані"

П'ята влада

Є в фільмографії Алісії Вікандер і стрічки про сучасних реальних героїв. 2013-го вона знялася в гостросюжетному трилері "П'ята влада" про засновника проєкту WikiLeaks Джуліанна Ассанжа. Компанію на знімальному майданчику їй склали Бенедикт Камбербетч і Данієль Брюль.

Кадр з фільму "П'ята влада"

Tomb Raider: Лара Крофт

Не можна не сказати і про роль Лари Крофт, яка знову продемонструвала силу характеру шведської акторки. Підготовка до неї зайняла у Вікандер пів року, адже для ролі розкрадачки гробниць їй потрібно було набрати 6 кілограм м'язової маси, а також навчитися стріляти з лука, лазити по скелях і освоїти східні єдиноборства.

Кадр з фільму "Tomb Raider: Лара Крофт"

Саме цей фільм відкрив нову главу в кар'єрі Вікандер і зробив її обличчя впізнаваним серед більш широкого кола глядачів, особливо молодого покоління, адже з моменту виходу попередньої "Лари Крофт" минуло понад 20 років.

Кадр із фільму "Tomb Raider: Лара Крофт"

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.