До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 фільмів, які варто подивитися перед прем'єрою "Барбі"

Вже 20 липня у прокат виходить один з головних фільмів цього літа — "Барбі". Напередодні виконавиця головної ролі Марго Роббі поділилася в соціальній мережі Letterboxd, де користувачі обмінюються відгуками про фільми, списком стрічок, які варто подивитися напередодні прем'єри "Барбі".

"Шербурзькі парасольки", 1964

Реклама

Культовий музичний фільм Жака Демі на музику Мішеля Леграна — і з неймовірною Катрін Денев у головній ролі. "Шербурзькі парасольки" з його яскравими кольорами — справжнє візуальне свято, яке певною мірою стало натхненням для творців "Барбі". Режисерка "Барбі" Грета Гервіг розповіла в інтерв'ю Architectural Digest, що вона хотіла "справжньої штучності" у створенні Барбіленду, тому, власне, команда вигадала і створила розписані вручну фони — замість того, аби використовувати звичайну комп'ютерну графіку CGI. Це той самий естетичний момент, який перегукується з "Шербурзькими парасольками". І хіба Катрін Денев, яка зіграла меланхолійну Женев’єв, не нагадує якоюсь мірою своєрідну версію Барбі?..

"Дівчата з Рошфора", 1967

"Дівчата з Рошфора" — музична мелодрама, де Катрін Денев разом зі своєю сестрою Франсуазою Дорлеак грають двох чарівних юних сестер, що живуть у приморському містечку Рошфор та заробляють на життя музикою та танцями. Другий фільм Жака Демі в списку несе в собі яскраву енергію, що передається через пастельні кольори та яскраві музичні номери. Це наближує його до "Барбі". Окрім того, фільм має паралелі зі стрічкою Дам'єна Шазеля "Ла-Ла Ленд" 2016 року (у якому також знявся Раян Гослінг, що зіграв Кена у "Барбі".

"Сплеск", 1984

Романтичний фільм Рона Говарда розповідає про те, як русалка Медісон (Деріл Ханна) закохується в чоловіка Аллена (Том Генкс), якого вона рятує у воді. Русалка починає жити у Нью-Йорку та пізнавати світ, тим часом у неї з'являються вороги — це вчений Волтер Корнблат, яка хоче довеcти існування русалок. Сцена погоні, де Волтер гониться за закоханими, аби викрити Медісон як русалку, — така ж блискуча, як і комедійний момент актора Вілла Феррелла у ролі генерального директора Mattel, який женеться за Барбі, коли вона залишає Барбіленд.

"Пубертатний блюз", 1981

Це єдиний австралійський фільм у списку Марго Роббі, і цілком правильно, що це саме "Пубертатний блюз". Події цього фільму про дорослішання розгортаються у спільноті серфінгістів Сіднея (зображуючи австралійський пляж як найсексуальніший рай!) та розповідають про двох дівчат із півдня Сіднея, які вриваються на сцену серфінгу.

З "Барбі" цей фільм об'єднує насамперед гендерна тематика: адже "Пубертатний блюз" зображує типово чоловічу в ті часи субкультуру, показану з жіночої позиції — так само, як і "Барбі".

"Шоу Трумана", 1998

Найбільш класичний і очевидний фільм зі спиcку Марго Роббі. Джим Керрі грає роль Трумена Бербенка, невибагливого продавця страхових послуг, який без його відома раптово стає об’єктом 24-годинного реалітішоу. "Шоу Трумена" — це справжнє "Чорне дзеркало" до того, як "Чорне дзеркало" взагалі з'явилося.

Проводячи паралелі з "Барбі", варто зазначити, що в цьому фільмі також багато сатири. Адже "Шоу Трумена" зображує світ, в якому опиняється Турмен, настільки фальшивим, що звідти хочеться втекти — так само як і Барбіленд є сюрреалістичним світом, звідки Барбі тікає у реальний світ, повний викликів та правди.

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.