До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 акторів, які втілили роль Бетмена на екрані

Режисер Метт Рівз тільки розпочав роботу над новим Бетменом – вихід фільму запланований на літо 2021 року. Тим часом vogue.ua озирається і згадує акторів, що зіграли знаменитого супергероя – від Майкла Кітона до Джорджа Клуні.

Майкл Кітон ("Бетмен", 1989 і "Бетмен повертається", 1992)

Коли Майкл Кітон отримав роль Бетмена у фільмі Тіма Бертона 1989 року, він дещо розчарував очікування людей. Публіка сподівалася побачити в цьому образі актора Адама Веста, який на той момент був майже офіційним обличчям супергероя в серіалі і фільмі 1966 року. Хоч Майклу Кітону були звичніші легкі комедійні образи — на противагу персоні Бетмена актор зіграв на високому рівні. Його Бетмен — жорсткий і водночас скромний чоловік, по-справжньому людяний, але злегка надламаний, і залишається одним з найбільш знакових у всій франшизі. Майкл Кітон зіграв цю роль двічі.

Реклама
Вел Кілмер ("Бетмен назавжди", 1995)

Після успіху серії Тіма Бартона і Майкла Кітона планка була дуже високою. Вела Кілмера часто критикують за те, що його втілення Бетмена було занадто безликим. До того ж, фільм режисера Джоела Шумахера не отримав одностайного визнання критиків, при цьому "Бетмен назавжди" мав величезний успіх у прокаті. Кажуть, що Боб Кейн, творець Бетмена, зізнавався в інтерв'ю, що гра Вела Кілмера була найбільш переконливою з усіх акторів, що виконували цю роль раніше.

Джордж Клуні ("Бетмен і Робін", 1999)

Коли Джоел Шумахер вибрав Джорджа Клуні на роль Бетмена у фільмі "Бетмен і Робін", кар'єра актора була на вершині. Але його образ Бетмена був неоднозначним. Багато хто критикував його за карикатурність персонажа і невиразність на тлі інших акторів. Сам Клуні кілька разів зізнавався, що "вбив Бетмена", і вибачався перед фанатами за слабку гру.

Крістіан Бейл ("Бетмен: Початок", 2005; "Темний Лицар", 2008 і "Повернення Темного лицаря", 2012)

Коли потрібно назвати свого улюбленого Бетмена, більшість людей в усьому світі скажуть одноголосно – це Крістіан Бейл. Він зміг досягти ідеального балансу між Брюсом Вейном, повним суперечливих почуттів, і похмурим, повним страждання, супергероєм. Саме Бейл вивів Бетмена на рівень, вищий за звичайного супергероя, і зробив свого персонажа по-справжньому благородним.

Бен Аффлек ("Бетмен проти Супермена", 2016; "Загін самогубців", 2016 і "Ліга справедливості", 2017)

Бен Аффлек зумів дати світові свою оригінальну версію Бетмена. Він втілив харизматичного Брюса Вейна, який у своєму супергеройському костюмі стає Бетменом з сильними внутрішніми протиріччями, параноєю і навіть депресивним настроєм. Але при цьому Бетмена Бена Аффлека критикують за карикатурний зовнішній вигляд — наприклад, за костюм з вираженими м'язами, і ультрамаскулінну комплекцію.

Яким же буде Бетмен Роберта Паттінсона? Щоб дізнатися це, нам доведеться зачекати до літа 2021 року. Паттінсон нещодавно розповів в інтерв'ю Variety, що йому насамперед цікава подвійність персонажа, який ніколи не певен, чи справляється він зі своїм завданням і чого він насправді вартий.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.