До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Фільми з Сієнною Міллер, які варто переглянути

Законодавиця моди на бохо-стиль, володарка зразкової стрижки боб, актриса з ідеальним смаком на кіно – свій день народження 28 грудня святкує Сієнна Міллер. Vogue.ua тим часом згадує найкращі фільми британської актриси.

Сієнна Міллер в об'єктиві Маріо Тестіно
"Казанова", 2005

Сієнна Міллер з 16 років працювала моделлю, а з 20-ти знімається в кіно. В її кар'єрі були різні періоди: вона знімалася і в легковажних комедіях з Джудом Лоу ( "Красунчик Алфі"), і в фестивальному кіно ( "Я спокусила Енді Воргола"), але ніколи не дозволяла собі з'являтися в середньої якості фільмах. Одна з перших справді помітних її робіт – мелодрама шведського режисера, триразового номінанта на "Оскара", Лассе Галльстрема, "Казанова". Ловеласа Казанову зіграв молодий Гіт Леджер, Франческу, кохання всього його життя – Сієнна Міллер. Чи потрібно говорити, що в пишних сукнях XVIII століття і з дрібними кучериками Сієнна Міллер дуже розкішна?

Реклама
"Я звабила Енді Воргола", 2006

В інтерв'ю Сієнна Міллер не раз зізнавалася, що в молодості вела богемний спосіб життя, любила тусуватися і вживала наркотики. "У мене була репутація дещо дурнуватої дамочки", – так розповідає дівчина. Тому роль актриси Еді Седжвік, музи Енді Воргола, виявилася начебто створеною для неї. Фільм "Я звабила Енді Воргола" розповідає про життя Еді, повне як богемних веселощів, так і втрат, про її відносини із знаменитим художником (Воргола грає Гай Пірс), зйомки для Vogue, її спроби позбутися наркотичної залежності. Здається, для зйомок фільму Сієнні Міллер навіть не довелося міняти стиль: її власні образи дуже схожі на невимушений бохо-стиль Еді Седжвік.
"Інтерв'ю", 2007

Відмінний акторський дует демонструють у фільмі "Інтерв'ю" Стів Бушемі і Сієнна Міллер. Бушемі грає лютого політичного журналіста, Міллер – Катю, дурнувату, на перший погляд, актрису мильних опер: журналісту доведеться взяти інтерв'ю у актриси, а він не бачив жодного фільму з нею, та й інтерв'ю це йому не потрібне. У підсумку герої проводять разом ніч, повну несподіванок. Стів Бушемі сам режисерував "Інтерв'ю", і розповідає, що не бачив в ролі Каті нікого крім Сієнни Міллер, тому що у неї "оманлива зовнішність і неабиякий акторський талант".

"Дівчина", 2012

Еді Седжвік – не єдина знаменитість, яку зіграла Сієнна Міллер. 2012 року на екрани представили телевізійний фільм HBO "Дівчина", в якій Сієнні дісталася роль Тіпі Гедрен – актриси і музи Альфреда Гічкока, зірки його фільмів "Птахи" і "Марні". Тіпі Гедрен у фільмі – розкішна блондинка з платиновим волоссям, що любить шуби і коштовності. Фільм починається з того моменту, коли Гічкок запрошує Тіпі у свій фільм "Птахи": вона стає його музою і головною зіркою, але поступово стосунки музи і майстра псуються. Гічкок злиться на актрису, і через його високе становище інші режисери не ризикують запрошувати до себе Тіпі, і її кар'єра руйнується, ледве встигнувши початися. Роль Гічкока зіграв Тобі Джонс, і їх з Сієною Міллер дует заслуговує окремої премії.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.