До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Не тільки "Оппенгеймер": 5 фільмів Крістофера Нолана, які варто переглянути

Кінорежисер Крістофер Нолан, чий фільм "Оппенгеймер" став однією з кращих картин 2023 року, 30 липня святкує день народження. Йому виповнилось 53 роки.

Нолан відмінний оповідач, у всіх його фільмах присутні несподівані повороти сюжетних ліній, а якщо пропустити навіть кілька секунд, іноді складно зрозуміти, що відбувається. У фільмографії Нолана всього 14 фільмів, але всі вони різнопланові, що допомогло йому зарекомендувати себе як професіонала вищого рівня і обрости армією шанувальників. До дня народження режисера Vogue.ua вибирає 5 картин Крістофера Нолана, крім "Оппенгеймера", які варто переглянути.

Реклама
Крістофер Нолан

"Пам'ятай", 2000

Найвідданіші фанати Нолана часто наполягають на тому, що цей диявольськи сконструйований психологічний трилер залишається його найкращою роботою і сьогодні — можливо, тому, що це одна з тих картин, яка найглибше вводить глядача в оману, а потім несподівано розкриває всі карти.

"Темний лицар", 2008

Цю роботу Крістофера Нолана називають одним з найяскравіших фільмів про Бетмена. Драматизм і апокаліптичні настрої помножені на геніальну гру Гіта Леджера в ролі Джокера роблять цю історію стрічкою, яку можна переглядати знову і знову.

"Початок", 2010

"Початок" — виняткова картина в усіх сенсах, від структурної сміливості до героїв, зокрема дружини-примари, яка підбурює головного героя. "Початок" знаменує собою кінець першого акту кіновиробництва Нолана: саме ця картина принесла автору тріумф, визнання критиків, комерційний успіх і нових фанатів.

"Інтерстеллар", 2014

Найбільш епічний, сумний, і водночас найпростіший фільм Нолана. Вся картина нагадує щось на зразок великого розумового експерименту. Режисер розмірковує про найбільші розриви в часі і просторі — ті, які відокремлюють нас від того, кого ми любимо. Але не упускає шанс нагадати, що та ж любов здатна зруйнувати світлі роки і часи життя в лічені секунди.

"Дюнкерк", 2017

Одна з найбільш видовищних картин Нолана, "Дюнкерк" — це робота безкомпромісної серйозності, яка розвивається дуже стрімко, порушує складні питання і викликає сироти по тілу протягом усього фільму. Крістоферу Нолану вдалося зобразити історичні події, як нікому іншому.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.