До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

3 культових фільми Мартіна Скорсезе та Леонардо Ді Капріо

На початку 1990-х Голлівуд чекав наступного Роберта Де Ніро чи Джека Ніколсона. Звичайно, ці двоє легендарних виконавців все ще посідали важливе місце в елітному кіно, але світ прагнув бачити свіжі обличчя. Актором, який виправдав очікування глядачів та індустрії, був Леонардо Ді Капріо.

Леонардо Ді Капріо та Мартін Скорсезе, переможці в номінації "Найкращий драматичний фільм" за фільм "Авіатор", церемонія "Золотий Глобус", 2005 рік
Леонардо Ді Капріо та Мартін Скорсезе, переможці в номінації "Найкращий драматичний фільм" за фільм "Авіатор", церемонія "Золотий Глобус", 2005 рік

Реклама

Вже на рубежі тисячоліть Ді Капріо був всесвітньо популярним завдяки своїй культовій ролі в "Титаніку". Однак на цьому етапі молодий актор намагався позбутися пов’язаного з ним образу романтичного героя. Після появи у фільмі Денні Бойла "Пляж" у 2000-му Ді Капріо потрапив у поле зору Мартіна Скорсезе і вже за два роки з'явився у його фільмі "Банди Нью-Йорка". Відтоді режисер та актор побудували міцні робочі стосунки та зняли сім фільмів, кожен з яких приніс їм обом визнання. Однак у їхньому спільному портфоліо є три стрічки, які виділяються зі списку.

"Авіатор", 2004

Леонардо Ді Капріо у фільмі
Леонардо Ді Капріо у фільмі "Авіатор", 2004

Після успіху стрічки "Банди Нью-Йорка" Ді Капріо та Скорсезе зустрілися вдруге на знімальному майданчику "Авіатора". Це байопік, який розповідає про дивовижне життя Говарда Г’юза, легендарного американського підприємця, який здійснив свою дитячу мрію: "Коли я виросту, я буду літати на найшвидших літаках, які коли-небудь створювали, зніму наймасштабніші фільми в історії та буду найбагатшою людиною у світі". Разом Скорсезе та Ді Капріо вдалося створити один із найразючіших і найточніших біографічних фільмів.

"Відступники", 2006

Леонардо Ді Капріо та Джек Ніколсон у фільмі
Леонардо Ді Капріо та Джек Ніколсон у фільмі "Відступники", 2006

Цей потужний зразок сучасного кінематографа мав критичний і комерційний успіх та отримав чотири нагороди "Оскар": "Найкращий режисер", "Найкращий фільм", "Найкращий монтаж фільму" та "Найкращий адаптований сценарій". Цей фільм ознаменував особливий момент в кар'єрі Скорсезе, оскільки це була його перша перемога в номінації "Найкращий режисер". Для цієї класичної кримінальної драми Скорсезе запросив елітний акторський склад, зокрема Ді Капріо, Джека Ніколсона, Метта Деймона, Марка Волберга, Мартіна Шина, Рея Вінстона, Віру Фармігу та Алека Болдвіна. Багато хто вважає "Відступників" одним із найкращих фільмів усіх часів, і він, безумовно, претендує на звання найкращого у фільмографії Скорсезе.

"Вовк з Волл-стріт", 2013

Леонардо Ді Капріо у фільмі "Вовк з Волл-стріт", 2013
Леонардо Ді Капріо у фільмі "Вовк з Волл-стріт", 2013

У 2013 році Скорсезе зміцнив свою позицію безперечного майстра байопіків. І допомогла йому в цьому куленепробивна акторська майстерність Ді Капріо, цього разу в ролі Джордана Белфорта. "Вовк з Волл-стріт" розповідає про стрімкий успіх титулованого біржового маклера. Розбагатівши, Белфорт починає вести декадентський спосіб життя, повний вечірок з наркотиками та перелюбу. Неминуче підвалини його фірми починають руйнуватися, коли ФБР закриває її шахрайські операції. Скорсезе вирішив створити цей байопік із сильним комедійним акцентом, щоб показати розкішний спосіб життя еліти Волл-стріт. Однак це ніколи не затьмарює тяжкість злочинів, які коять герої.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.