До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найкращих мелодрам в історії кіно

Романтика на великому екрані трансформувалася і змінювалася упродовж десятиліть. Любовні історії, які створюють зараз, навряд чи нагадують епічні розповіді про почуття, вигадані у Старому Голлівуді. Утім, неважливо, чи то Хамфрі Богарт та Інгрід Бергман вдосконалили гламурну іконографію ідеального поцілунку, чи то Раян Ґослінг і Рейчел Макадамс змусили всіх мріяти про пристрасні взаємини, як у їхніх персонажів кожен з фільмів у цьому списку викликав у нас бурю емоцій і збурив фантазію.

"Касабланка", 1941

Напередодні Другої світової війни Рік Блейн (Гамфрі Богарт) зустрічає колишню кохану Ільзу (Інгрід Бергман), коли вона разом із чоловіком намагається втекти з Марокко. Їхнє давнє почуття не згасло але чи мають вони шанс бути разом? Перевершивши очікування, "Касабланка" отримав премію "Оскар" в категоріях "найкращий фільм", "найкращий режисер", "найкращий адаптований сценарій". Репутація фільму зросла до того, що запам’ятовуються не лише його головні персонажі — навіть другорядні епізоди та музика стали знаковими, і цей фільм постійно посідає одне з перших місць у переліку найвеличніших фільмів.

Реклама

"Брудні танці", 1987

Воістину культова стрічка з легендарною композицією (I'veHad) TheTimeOfMyLife, молодими і пристрасними Патріком Свейзі і Дженніфер Грей та історією кохання, коли почуття беруть гору над розумом. "Брудні танці" вже встигли стати класикою кіно, а сцену пристрасного танцю головних героїв можна переглядати нескінченно.

"Привид", 1990

До виходу цього фільму ніхто не знав, що гончарство може бути настільки сексуальним заняттям. Але, якщо абстрагуватися від цієї сцени, фантазійний фільм "Привид" ставить у центр сюжету молоду жінку, що перебуває в небезпеці (Демі Мур), привида її вбитого коханця (Патрік Свейзі) і екстрасенса (Вупі Ґолдберг), яка допомагає йому врятувати її. Попри неоднозначні відгуки, фільм отримав п'ять номінацій на 63-й церемонії вручення премії "Оскар".

"Охоронець", 1992

У цьому фільмі Кевін Костнер і Вітні Г'юстон приголомшливо зображують любов: колишній агент секретної служби стає охоронцем музичної зірки, рятуючи її від невідомого переслідувача. Фільм став акторським дебютом Г'юстон. Без сумніву, не останню роль тут зіграли виконання Вітні культових композицій I WillAlwaysLoveYou і I HaveNothing.

"Любов і баскетбол", 2000

У дитинстві Моніку (СанааЛатан) і Квінсі (Омар Еппс) поєднала спільна любов до баскетболу. Коли вони дорослішають, їхній романтичний зв'язок і спільна кар'єра міцнішають теж. "Любов і баскетбол" це спортивний фільм, історія про дорослішання та любов і, без сумніву, класика кінематографа.

"Щоденник пам'яті", 2004

Можна впевнено назвати Ніколаса Спаркса королем романтики. Майже всі його романи екранізуються, але "Щоденник пам'яті" безумовно, найвідоміша його робота, перенесена на великий екран. Зірки фільму РаянГослінг і Рейчел Макадамс грають молоду пару, яка закохалася в 1940-ті роки. Цю історію прочитав із щоденника в наші дні літній чоловік, який розповідає її одній з мешканок будинку для літніх людей.

"Вічне сяйво чистого розуму", 2004

Джим Керрі та Кейт Вінслет грають головні ролі в цій метафізичній подорожі втраченого кохання, де розповідається про історію розділеної пари, де обидвоє прагнуть стерти свої спогади одне про одного.

"Горбата гора", 2005

У стрічці "Горбата гора" Гіт Леджер і Джейк Джилленгол грають двох пастухів з Вайомінгу, у яких зав'язуються романтичні стосунки. Попри те, що Леджер зізнався, що він недостатньо зрілий для такої ролі, ця робота принесла йому першу номінацію на премію "Оскар". Його емоційно грубий, але стриманий виступ, без сумніву, приніс би йому перемогу, якби він не змагався за статуетку з настільки ж достойним Філіпом Сеймуром Гоффманом у фільмі "Капоте". Загалом "Горбата гора" зібрала вісім номінацій на премію Американської кіноакадемії і вважається одним із найзнаковіших ЛГБТ-фільмів XXI століття.

"Форма води", 2017

Гільєрмо дель Торо створив фантастичну, красиву й унікальну історію кохання. "Форма води" розповідає про історію Елізи, німої жінки, яка працює прибиральницею в урядовій лабораторії, де закохується в надсекретну істоту — амфібію. Цей фільм — правдиве свідчення того, що любов буває різною і щирою, попри всі обставини.

"Клич мене своїм ім'ям" 2017

Фільм, відзнятий Лукою Гуаданьїно, чудово передає почуття першої закоханості, зображене на тлі Італії 1980-х. Якщо ви хочете поридати і розбити собі серце, цей фільм для вас! Італійські декорації і саундтреки — страшенно гарні, як і взаємини, що складаються між Еліо (Тімоті Шаламе) і Олівером (Армі Хаммер).

[READ_ALSOholder=content_1;]

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.