До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 фільмів, які нагадають, що бути без пари – нормально

Агресивна реклама солодощів і добірки милих романтичних комедій у кожному пості наших соцмереж свідчать про одне: День святого Валентина все-таки настав. Але якщо ви втомилися від банальних романтичних комедій, ця добірка для вас. У ній 5 фільмів, які покажуть, що бути без партнера не просто нормально, а й добре. У будь-який день року.

"Вічне сяйво чистого розуму"

Єдиний спосіб пережити розставання? Операція, яка веде до амнезії, щоб забути своє кохання. Принаймні, так вважає Джоел (Джим Керрі) у культовому фільмі про уражене его і поранені серця, знятому режисером Мішелем Гондрі. Клементина (Кейт Вінслет), яку так відчайдушно хоче забути головний герой, – справжній ураган, і вона вже пройшла процедуру зі стирання його з пам'яті. Тепер черга Джоела. Меланхолійний, тонкий фільм розповідає, як Джоел знову і знову провалюється в болісні спогади і врешті-решт хоче повернути відносини.

Реклама
"Блакитний Валентин"

Головні ролі в цій мелодрамі 2010 року виконує чудовий дует – Мішель Вільямс і Раян Гослінг. Вони – втілення молодіжної відчайдушності у фільмі про бурхливе кохання молодої пари. Гослінг грає Діна, маляра з Пенсильванії. Вільямс виконує роль його дружини Сінді, медсестри, яка намагається звести кінці з кінцями. Все добре до тих пір, поки їхні почуття не починають тліти. Сварки зняті драматичним великим планом і з кожним новим флешбеком про безтурботний початок відносин мають все трагічніший вигляд.

"Френсіс Ха"

"Френсіс Ха" – чорно-біла трагікомедія режисера Ноа Баумбаха, знята в стилістиці фільмів чорно-білої хвилі. Однак у його руках фільм стає одою жіночій дружбі. Грета Гервіг, яку зараз всі знають як режисера фільму "Маленькі жінки", постає в ролі танцівниці, що застрягла в кризі 25-річчя, тоді як її найкраща подруга (Мікі Самнер) виїжджає з їхньої квартири. Героїня намагається знайти себе заново і заповнює порожнечу зустрічами з сім'єю і поїздкою до Парижа. В результаті подруги возз'єднуються і зворушує це значно дужче за сльозливі зізнання в коханні.

"Шахрайки з Волл-стрит"

Коли економічна криза 2008 року залишає нью-йоркський стрип-клуб без копійки, команда його працівниць придумує, як провернути аферу і отримати мільйони банкірів з Волл-стрит. В іскрометному осмисленні режисера Лорін Скафарії цей простий на перший погляд фільм розвивається як феміністична історія і навіть застереження. Акторки Констанс Ву, Кеке Палмер і Лілі Рейнгарт сяють в образах шахрайок, які ламають систему, а Дженніфер Лопес, яка обпалює одним своїм виглядом у ролі гламурної глави угруповання стриптизерок Рамони, – справжнє втілення небезпечної і незалежної жінки.

"Шлюбна історія"

У центрі сюжету цієї сімейної драми Ноа Баумбаха – розлучення пари креативників з Нью-Йорка. Але головне в фільмі – це, безперечно, акторська гра: Скарлетт Йоганссон і Адам Драйвер перевершують самі себе, виводять свою акторську кар'єру на новий рівень. Грають вони навіть не персонажів, а оголені почуття – страх і розгубленість, які приносять з собою розлучення і переїзд на протилежні узбережжя. У той же час перед ними постає необхідність продовжувати спільне виховання їхнього маленького сина Генрі (Ажи Робертсон). Кадри із залу суду, безглуздий візит соціального працівника і сцена сварки, що стала легендарною завдяки інтернет-мемам, – фільм вже увійшов в історію, і його рекомендують дивитися всі психотерапевти.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.