До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Українське літо в новій колекції GUNIA Project

Бренд GUNIAProject, лауреат VogueTalentPrize 2023, представив нову літню колекцію, присвячену передчуттю літа, плину теплих днів і особливій легкості, що притаманна лише цьому сезону. Це історія про омріяні подорожі, насиченість подіями і те відчуття, коли здається, що вже ніколи не буде холодно. Та, звісно ж, про українське літо й природу, якою вона постає у візуальній традиції.

Реклама

Головним декоративним елементом цієї колекції стала вишивка, що прикрашає кожен виріб. В дизайнерських орнаментах GUNIA синтезовано багато культурних алюзій, зокрема вишитий рушник з приватної колекції бренду. Персонаж-коник натхнений мальованою хатою 1928 року з Харківської області, а постать жінки — рушником з аплікацією з музею Івана Гончара.

Особливим референсом стали витинанки авторства гуцульської мисткині й письменниці Параски-Плитки Горицвіт. Створені в єдиній техніці, її візерунки не повторювалися, склавши важливу частину її творчого доробку. GUNIA послідовно працює з цим різновидом народного мистецтва. В колекціях бренду вже наявні хустки-витинанки, названі так через схожість вишивки рішельє та вирізаних зображень на папері. Нині до техніки додалися однойменні автентичні узори.

Вільний настрій сезону передається не лише в наївній вишивці, а й у виборі матеріалів. Речі виконані з невагомого шовку, льону та бавовни, що дають змогу почуватися комфортно й естетично водночас. Силует спідниці-обгортки створений за формою традиційної плахти, а сорочка з довгими рукавами нагадує фасон гуцульської жіночої сорочки почату ХХ століття. До колекції також увійшли штани, шорти, короткі й довгі сукні, що пасуватимуть і до спеки великого міста, й до відпочинку біля гірської річки, й до замріяних днів, коли хочеться робити все й нічого водночас — з натхненням і подякою тим, завдяки кому це досі можливо.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.