До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Парижі відкрилася виставка з роботами Марії Примаченко і Тараса Шевченка

У Гранд-Пале, одному з найвідоміших виставкових центрів світу, відкрилась імерсивна виставка "Україна: рік стійкості, культура опору", присвячена річниці широкомасштабного вторгнення Росії в Україну. На виставці зібрані роботи світових зірок українського мистецтва — Тараса Шевченка, Марії Примаченко, а також відеороботи, які дають змогу європейському глядачеві дізнатись більше про повномасштабну війну.

Реклама

Пронизливі відео розповідають про простих українців, життя яких назавжди змінила повномасштабна війна. Серед них, зокрема, жінки-захисниці, які вступили до лав ЗСУ, та українці, чиї оселі були знищені російськими ракетами. Так, у Парижі експонують відому на увесь світ фотороботу Мстислава Чернова, який задокументував влучання ворожого снаряда в житловий будинок в Маріуполі.

Ця частина виставки отримала пронизливу назву "Земля хоробрих". Відео, фотографії та інтерв’ю з українцями занурюють публіку в повсякденну реальність війни, кажуть організатори.

У посольстві зазначають, що відкриття виставки відвідали понад 2500 тисяч осіб. Ініціатори проєкту — посольство України у Франції у партнерстві з посольством Канади у Франції та Гранд Пале.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.