До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

За хвилину до великої війни: виставка фотографки Julie Poly в Осло

ulie Poly, Futurespective,  VOGUE Ukraine, 2021

В Осло відкрилась персональна виставка української художниці та фотографкиJuliePoly (Юлія Полященко). Персональний проєкт Юлії називається "4.59" та є відсиланням до 5-ї години ранку, 24 лютого 2022 року, коли розпочалася повномасштабна війна.

"Для мене 4:59 — це як символ часу безпосередньо перед травматичною подією та важливості доступу до спогадів про той час", — каже художниця.

Реклама

Julie Poly
Julie Poly

JuliePoly — одна з найяскравіших українських фотографок, творчість якої — приклад нової, часто провокативної феміністичної української фотографії, що набула розвитку після 2014 року. Юля родом зі Стаханова — індустріального міста на Сході України, яке з 2014 року окуповане росією. ТворчістьJuliePoly сформувалася під впливом харківської школи фотографії, зокрема найвідомішого у світі українського фотографа Бориса Михайлова. Сьогодні в портфоліо фотографки — знімання для українського Vogue, Dazed & Confused, i-D, NUMERO.

ulie Poly, Futurespective,  VOGUE Ukraine, 2021
ulie Poly, Futurespective, VOGUE Ukraine, 2021

Персональний проєкт художниці в Осло представляє її роботи, зроблені до повномасштабного вторгнення. За словами кураторів, ця виставка демонструє момент, коли життя було сповнене надії — і водночас дає бачення майбутнього.

Julie Poly,  Hrishnytsia, 2021
Julie Poly, Hrishnytsia, 2021

"У роботах JuliePoly спосіб зображення перед камерою — чи то в студії, чи то на вулиці, чи то в поїзді — стає частиною політичного та гендерного дисидентства художниці", — говорять куратори проєкту. — Для художниці свобода вираження означає можливість претендувати на власне майбутнє. Це дозволяє уявити себе вільним суб’єктом, здатним самостійно робити рішення щодо власної сексуальності, походження та будь-чого".

Ukrzalіznitsia' (2017-2020)
Ukrzalіznitsia' (2017-2020)

До експозиції увійшли документальна та артфотографія (зокрема відомий проєкт художниці Ukrzaliznytsia (2017–2020), де Юлія, яка закінчила Український державний університет залізничного транспорту та працювала на залізниці студенткою, розповідає про життя української залізниці; фешн-проєкти (зокрема знімання для українського Vogue), відео та інсталяції.

Youth, NUMERO Berlin, 2021
Youth, NUMERO Berlin, 2021

Виставка "4.59" триватиме в художній галереї Fotogalleriet в Осло до 5 березня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.