До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві відкрився мистецький простір "Модуль тимчасовості"

У Києві на Контрактовій площі розпочав роботу новий артпростір "Модуль тимчасовості". Його поява вже привернула увагу мешканців міста: двоповерховий культурний простір побудований з 27 вантажних контейнерів, які зазвичай можна побачити в портах чи доках. Локацію розробило бюро balbek bureau, ініціатори проєктукоманда don’t Take Fake, що займається розвитком сучасної культури в Україні.

Реклама

Артпростір працюватиме три місяці: тут показуватимуть роботи світових та українських художників, а також проведуть серію кінопоказів і лекцій. Мета проєкту — привернути увагу до України та зібрати кошти на відновлення культурних установ, які постраждали внаслідок російської агресії.

Тема виставки, яка зараз триває у просторі "Модуль тимчасовості" — це тимчасовість. Тут можна побачити роботи художників Жанни Кадирової, Марії Куліковської, Нікіти Кравцова, Володимира Манжоса (Waone Interesni Kazki), а також світових зірок сучасного мистецтва: французів JR та Zevs, стрітарт-художника Vhils — автора київського муралу із зображенням Сергія Нігояна, американця Марка Дженкінса. Також новий аудіовізуальний проєкт, знятий у Чорнобильській зоні, презентує нью-йоркський дует "Soundwalk Collective", вірш до якого написала та зачитала легендарна Патті Сміт. Куратор виставки Фабріс Бусто — французький арткритик і головний редактор журналу Beaux Arts, який працював зокрема над виставками в центрі Жоржа Помпіду.

"Ми живемо в часи, коли мистецька реакція на події має вплив на мільйони людей. Мистецтво — універсальна мова, — пояснюють у MOT. — Не треба говорити французькою, португальською чи корейською, щоб зрозуміти художника, народженого в іншій країні. Але кожен з них може бути почутим усім світом і допомогти почути інших".

"Модуль тимчасовості" працюватиме до 14 травня

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.