До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві відбудеться фестиваль моди й мистецтва Kyiv Art & Fashion Days

З 7 по 10 жовтня в Києві вперше відбудеться Kyiv Art & Fashion Days — фестиваль сучасного мистецтва, моди й культурних колаборацій. Його ідеологиня — Софія Чконія, засновниця Тижня моди в Грузії Mercedes-Benz Fashion Week Tbilisi, завдяки ініціативі якої про Грузію дізнався весь модний світ. Першими учасниками київського фестивалю стануть бренди GUDU, ARTEMKLIMCHUK, Gunia Project, Lake Studio, Situationist, фотографи Davit Giorgadze, Julie Poly, артколектив Fungus.

Реклама

Одна з центральних подій фестивалю — панельна дискусія про майбутнє моди, яку KFAD проводить спільно з українським Vogue. Про нові формати Тижнів моди, зміни в ритейлі та колаборації в моді розкажуть Софія Чконія, ідеологиня Kyiv Art & Fashion Days, британський дизайнер Кенан Дафті, член CFDA і керівник фешн-програм у школі Parsons у Нью-Йорку, директор відділу моди Vogue UA Веня Брикалін, дизайнерки Лілія Літковська та Валерія Ковальська, маркетинг-директорка київського ЦУМу Маруся Коваль, італійський художник Давид Стуччі й режисер Томас Ауксас. Модератор дискусії — редакторка відділу культури Vogue UA Дар’я Слободяник.

"У мене були різні проєкти в різних містах і країнах, наймасштабніший з них — Mercedes-Benz Fashion Week Tbilisi, — розповідає Софія Чконія, ідеологиня Kyiv Art & Fashion Days. — Це амбітний проєкт, ідеєю якого було позначити Тбілісі на модній карті світу. Під час пандемії я зрозуміла, що треба розширювати горизонти й шукати нові можливості — так виникла ідея приїхати до Києва, це була моя перша подорож більш ніж за рік, і енергія міста відразу мене вразила. Тут дуже багато талановитих і цікавих людей, багато можливостей і є простір для їхнього втілення в життя".

"Моя мета — зробити Київ центром мистецтва й моди, до якого приїздитимуть з усього світу як учасники фестивалю, так і гості, представники закордонних ЗМІ, культурні організації, відомі люди, щоб обмінюватися ідеями й разом працювати над їхнім утіленням. Для мене, як для іноземки, Київ — однозначно місто майбутнього".

Колекція GUDU весна-літо 2022

Спеціально для Kyiv Art & Fashion Days українські дизайнери приготували багато цікавого. Бренд GUDU представить нову колекцію весна-літо 2022. "Симбіоз моди й мистецтва — вічна класика, адже одне не може без іншого, — каже дизайнер бренду Лаша Мдінарадзе. — Сьогодні тренди сталого розвитку в моді стають дедалі актуальнішими, і мовою мистецтва про них можна по-новому говорити. Те, що починає Софія Чконія в Україні — приголомшливий проєкт, який, на мій погляд, не просто об’єднує арт, моду та інші види мистецтва на одній платформі. Kyiv Art & Fashion Days може допомагати в пошуку нових форм для вираження смислів, зокрема й творчій взаємодії представників різних видів мистецтва й субкультур".

Lake Studio

Бренд LAKE покаже колекцію у форматі see now buy now. "Головне, що нас мотивувало для участі, — бажання підтримати безпрецедентну ініціативу, привернути увагу публіки до сучасного мистецтва, показати зв’язок усіх його напрямів, — кажуть креативні директорки Lake Studio Леся Кононова й Анастасія Рябоконь. — Наш бренд завжди ніс просвітницький прапор, відкривав нові таланти й відкривав для всіх нові локації".

Повний список учасників, а також розклад фестивалю, до якого ввійдуть перформанси, панельні дискусії, презентації та покази на різних локаціях Києва, буде оголошено найближчим часом.

Проєкт Kyiv Art & Fashion Days відбудеться за підтримки партнерів: ЦУМ, Borjomi, The Glenlivet,Fairmont Grand Hotel Kyiv.

Vogue UA — офіційний медіапартнер фестивалю.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.