До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Перший погляд: виставка Микити Кадана у The Naked Room

"Скалічений міф" — новий проєкт одного з найяскравіших молодих художників України Микити Кадана. Виставка вибраних робіт, у яких Микита зачіпає тему історичної пам’яті, відкрилася в галереї The Naked Room 27 січня.

У фокусі великих проєктів Кадана останніх років перебуває історія масового насилля й Голокосту на українських територіях у 1930—1940 роки. Кадан бере за точку відліку документальні світлини з радянських і польських архівів. Завданням цих зображень було фіксувати правдиві події й свідчити глядачам майбутнього, але вбудовані в сучасний контекст, вони радше ускладнюють розуміння ситуації.

Реклама

У "Скаліченому міфі" художник бере за основу документальні світлини львівського погрому 1941 і відтворює сюжети вугіллям на великих аркушах паперу. Гіперболізовані й розтушовані зображення, на перший погляд, лише поглиблюють прірву між фактами минулого й спробами витлумачити їх 80 років по тому. Але перенесені зі світлин на малюнки центральні образи разюче красномовні, впізнавані й реальні: оголені жінки на вулицях міста, укляклі чоловічі фігури, атмосфера фанатизму й жаху.

Виставка "Скалічений міф" триватиме з 27 січня по 7 березня в галереї The Naked Room.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.