До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Берліні відкривається виставка, присвячена людському тілу

Найкращі фотографії Гельмута Ньютона, Ванесси Бікрофт, Роберта Мепплторпа, присвячені тілу, на новій виставці в Берліні.

Фото: The Helmut Newton Foundation

Рольові ігри тіла – тема виставки Body Performance в берлінському Фонді Гельмута Ньютона. Вона досліджує складні і, безперечно, дуже гарні стосунки між тілом і фотографією. Це може бути, наприклад, танець, як на знімках Ванесси Бікрофт, або "переодягання" для модних кампейнів, як у серії фото від знаменитого дуету Inez & Vinoodh.

Реклама
Фото: The Helmut Newton Foundation

У межах виставки також покажуть маловідому серію Гельмута Ньютона під назвою "Балет Монте-Карло" 1992 року: він присвятив її артистам балету, яким запропонував позувати в незвичних декораціях: біля пожежного входу до театру, на вулицях Монако і на сходинках казино. Світлини протягом багатьох років друкували в програмних буклетах і спеціальних публікаціях про театр, а Гельмут Ньютон включав до своїх виставок лише кілька фотографій з серії, тому вони майже невідомі широкому загалу. Ці фото і надихнули на виставку.

Фото: The Helmut Newton Foundation
Фото: The Helmut Newton Foundation

Ще один приклад такої міцної "дружби" фотографа і танцівників – відносини Бернда Уліга і трупи хореографа Саші Вальц. Багато років фотограф супроводжував трупу, танцівники позували йому не лише на сценах класичних театрів, а й в музеях Берліна і Риму, а іноді і на сходових майданчиках. У своїх фото Уліг акцентує на стані танцівників і зауважує, що іноді, під час позування чи танців, вони немов перебувають уві сні або трансі.

Фото: The Helmut Newton Foundation

Виставка Body Performance триватиме з 30 листопада 2019 року до 10 травня 2020 року в Фонді Гельмута Ньютона, Берлін.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.