КУПИТИ КВИТКИ

У Києві відкривається виставка "Напружений горизонт", присвячена Криму

10 листопада в Кримському Домі відкривається виставка художниці Ельміри Шемседінової "Напружений горизонт. Туга за Кримом". Виставка є особистою рефлексію мисткині, яка родом з Криму, на окупацію українського півострова.

"Напружений горизонт. Туга за Кримом"

Реклама.

"Напружений горизонт. Туга за Кримом" — серія морських пейзажів Криму. Ельміра Шемседінова використовує морські пейзажі як символи своїх спогадів, а також як засіб висловити свою реакцію на нинішні події. Зазвичай мисткиня створює пейзажі з натури, проте всі роботи, представлені на виставці, створені після повномасштабного вторгнення, по пам'яті. Вони є символами минулого мирного життя в Криму.

"Кожне літо я проводила в Криму біля моря, адже мій дідусь корінний кримський татарин, — розповідає Ельміра Шемседінова. — Крим — це земля моїх предків, яка зараз окупована росією, і туди мені, на жаль, немає доступу. Наша родина втратила дідів дім. Свої етюди я завжди малювала з натури — мої кримські твори були завжди барвисті та просякнуті сонцем. Нова серія намальована лише з моєї пам'яті. Це лише спогади, тому вони позбавлені природних кольорів".

10 листопада під час відкриття виставки відбудеться перформанс "Запам’ятати море, який символізує постійне прагнення художниці залишати зв'язок із рідним краєм, навіть у віддаленні від нього. У межах перформансу мисткиня створюватиме кримський пейзаж наосліп, відтворюючи його зі своєї пам'яті та спогадів.

Виставка триватиме з 10 листопада до 10 грудня у Кримському Домі. Організатори — Кримській Дім та галерея 39.9gallery.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.