До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ранні малюнки Іва Сен-Лорана покажуть на виставці в Парижі

29 травня в паризькому музеї Іва Сен-Лорана відкривається виставка з лаконічною назвою "Ранні малюнки". В її фокусі – 60 малюнків та ескізів Сен-Лорана, які раніше ніколи не виставляли публічно. Виставка дасть можливість зануритися у світ дизайнера: відомо, що з восьми років Сен-Лоран при першій-ліпшій можливості малював – ілюстрації до власних віршів, улюблених літературних творів і вистав, до яких також сам майстрував декорації і вирізав з картону ляльок-героїв. В архівах Pierre Bergé-Yves Saint Laurent Foundation сьогодні – десятки тисяч малюнків дизайнера.

Ескіз до фільму "Двоголовий орел", 1951

Велику частину малюнків Сен-Лоран зробив ще в юності в алжирському Орані – місті, де він народився і виріс. 1953 року 17-річний Ів переїхав до Парижа, де записався на курси малювання. Перші замальовки він відправив на конкурс молодих модельєрів – перемога в ньому подарувала Сен-Лорану зустріч з головним редактором французького Vogue Мішелем де Брюнофф.

Реклама
Ескіз декорацій до балету "Бродячі комедіанти"

Виставка триватиме з 29 травня по 9 вересня в музеї Ів Сен-Лорана в Парижі, на авеню Марсо.

<b>сен лоран</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.