До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Омаж балерині Деґа на новій виставці Іллі Чичкана

30 серпня в Port сreative hub розпочнеться нова виставка Іллі Чичкана.

Ілля Чичкан

Між паризьким Орсе і Шанхайським музеєм, між міфом і реальністю, у Port creative hub опинився транспортний контейнер. Символічно, що він дерев'яний – саме в такому транспортують тварин через країни і континенти. У контейнері – твір мистецтва, створений Іллею Чичканом і натхненний французьким художником Едґаром Деґа. Саме "Маленька танцівниця" – нова скульптура Чичкана – стане центральною фігурою виставки "Психодарвінізм. Еволюція видів".

Реклама
Ілля Чичкан

"Маленькій танцівниці" цьогоріч виповнюється 140 років. Ілля Чичкан не робить омаж на неї, а радше створює образ танцівниці заново, використовує для цього свою мову і концепцію психодарвінізму, що сам придумав. Чичкан іронізує над образом, знімає з нього маску серйозності і тяжкість шедевру. Наприклад, вішає бант на хвіст героїні замість того, щоб вплести його в косу, як це було у Деґа. Буквально за місяць до цього "Маленька танцівниця" Чичкана на один день була представлена в Одеському художньому музеї.

Фото: Одеський художній музей

Також на виставці можна буде побачити серію автопортретів знаменитих художників в образі приматів. Це Гоген, Ван Гог, Деґа в незвичних інтерпретаціях. Виставка продовжує відому серію Іллі "Психодарвінізм". Однойменну концепцію Ілля Чичкан придумав кілька років тому: він зображує приматів у лицях святих, в образах відомих особистостей або, тепер, художників, так іронізує над сучасним суспільством.

Виставка працюватиме з 30 серпня до 10 вересня в Port creative hub.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.