До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Неіснуючі племена: виставка Оксани Левчені у Bursa Gallery

29 листопада в київській галереї BURSA відбулося відкриття виставки "Неіснуючі племена" української художниці і засновниці майстерні OLK manufactory, Оксани Левчені.

Роботи Левчені є прикладом традиційного костюма, який перетинається з зображенням сучасного світу. З початку існування ткацтва на полотнах зображали події з історії, побуту і народної міфології. Українська художниця продовжує цю традицію, але надає їй сучасного звучання. Арт-об'єкти Оксани Левчені є міфологічним зображенням людини нашого часу, в якій атрибути сучасності набувають ритуального значення.

Реклама
Оксана Левченя

"Перш за все, мене завжди хвилювало місце особистості в групі і відносини між групою і особистістю. Після аналізу цього, я зрозуміла, що всі деструктивні процеси в суспільстві підтримуються окремими групами. Наприклад, людина здатна порозумітися з іншою людиною, у нас існує емпатія, і ми прагнемо зрозуміти опонента. Але якщо ми представляємо якусь певну групу, то як представник цієї спільноти ми відстоюємо її інтереси, і тоді наша особиста свобода в цій справі розчиняється, і ми стаємо такими просто маніфесторами ідей, що належать групі", – розповідає Оксана Левченя про ідею виставки.

<b>левченя загальний</b>

Як вважає художниця, всі протиріччя між націями, расами, непорозуміння з приводу статевої самоідентифікації, релігійні, ідеологічні конфлікти – все пов'язано з тим, що ми не відокремлюємося від групи і не прагнемо розуміти іншого, а ми відстоюємо ідею, яка в цій групі прийнята. Червоною ниткою через всю ідею експозиції проходить слово "індивідуальність".

Оксана Левченя

Левчені прекрасно вдається демонструвати думки, які її хвилюють, через використання різних кольорів, візерунків, матеріалів, які яскраво демонструють те, про що вона говорить. "Вся ідея виставки спрямована на те, щоб показати, який вигляд має індивідуальність в ролі представника племені. Ми як представники свого племені, зберігаючи власну індивідуальність, можемо знаходити шляхи для взаєморозуміння з іншими і з світом".

<b>левченя крупный</b>

Виставка "Неіснуючі племена" триває у Bursa Gallery з 29 листопада до 16 грудня.

Фото: Юрій Яцкулич

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.