До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У галереї "Лавра" відкрилася виставка "Мегаполіс. Timelapse"

У галереї "Лавра" до 6 грудня можна побачити роботи молодих художниць – Анни Дубовик і Злати Новикової.

"Мегаполіс. Timelapse" – дебютна виставка для Анни Дубовик і Злати Новікової. Цього року дівчата перемогли у конкурсі "Свіжий погляд", який проводить департамент культури Києва серед випускників мистецьких вузів. Його мета – відкрити нові імена і допомогти їм з першою в їхньому житті виставкою. Проект підтримала галерист Тетяна Миронова, яка керує муніципальною галереєю "Лавра".

Реклама
Анна Дубовик

Свій перший проект художниці присвячують мегаполісу, а в колажі, графіці та відео, знятому в режимі таймлайпс, намагаються передати ритм міста. За словами Тетяни Миронової, відправною точкою виставки стали роботи Анни Дубовик, випускниці Харківського університету архітектури і будівництва. Її графіка зроблена в техніці ґлітч-арт. Для цього жанру характерні цифрові і аналогові помилки – всілякі баги, стиснення. У виконанні Анни цими помилками є енергетичні ритми міста, які на картинах наче спотворюються.

"Ритм життя постійно прискорюється. Ми в постійній гонці: хочемо побачити більше, встигнути більше, не пропустити головного, не опинитися в стороні. Життя минає в стилі timelapse", – розповідає художниця Анна Дубовик. На колажі Злати Новикової, випускниці Національної академії образотворчого мистецтва і архітектури – яскраві і романтичні "кубічні" обличчя персонажів, яких можна зустріти на вулицях міста. Виставку можна побачити в галереї "Лавра" до 6 грудня.

<b>Миронова-Лавра</b>

Фото: Олександр Ларичкин

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.