До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Художник Ілля Чичкан — про участь у проєкті Futurespective

30 липня в Центрі сучасного мистецтва М17 відкрилася виставка "Futurespective: майбутнє очима українських художників". Це масштабний артпроєкт журналу Vogue UA, який демонструє погляд 30 українських художників на тему майбутнього. Проєкт можна побачити на сторінках нашого колекційного артномера; виставка за його мотивами триватиме в М17 увесь серпень. Напередодні відкриття ми зазирнули за лаштунки створення однієї з робіт — художника Іллі Чичкана.

Ілля Чичкан — один з найуспішніших українських художників. Його роботи брали участь у бієнале у Венеції й Сан-Паулу, у європейській Manifesta й експонувалися в MoMa. Спеціально для нашої виставки він створив живописну роботу, яка називається "Хто ховався за чорним квадратом?".

Реклама

Про створення роботи Чичкан каже так: "Хто найвідоміший український художник? Звісно, Малевич. Я став досліджувати — і з’ясував, що під „Чорним квадратом" проявляється профіль пра-пра-пра-пра-прародича Малевича з палеоліту. Я увійшов у транс, побачив цього родича і намалював. Це сакральна робота — про Малевича і про нашу історію".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.