До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Бетонні фрукти і ковбаси Жанни Кадирової на ярмарку PULSE Miami Beach

Іронічний перформанс "Маркет", який відтворить атмосферу типового продуктового кіоску, на ярмарку в Маямі проведе українська художниця Жанна Кадирова.

Жанна Кадирова на Kyiv Art Week, 2018

З 6 до 9 грудня українська галерея Voloshyn Gallery візьме участь в PULSE Miami Beach – ярмарку-сателіті Art Basel Miami, який щорічно відбувається на початку грудня в Маямі. На ярмарку власники галереї, Юля і Максим Волошини, представлять персональний проект Жанни Кадирової – іронічний перформанс під назвою "Маркет". Спеціально для нього Жанна відтворює атмосферу типового продуктового кіоску з усіма атрибутами: механічними вагами, пластмасовим стільцем, ящиками для овочів і фруктів. Самі "продукти" Кадирова робить з брутальних будівельних матеріалів: керамічної плитки, бетону і каменю. Відвідувачі стенду, тобто колекціонери, зможуть придбати арт-об'єкти на вагу, а Кадирова, таким чином, ставить питання про те, як формується ціна на мистецтво, і що являє собою поняття цінності взагалі.

Реклама

Вперше художниця показала цей проект на ART Monte Carlo в Монако у квітні 2017 року, потім – на Kyiv Art Week в травні 2018 року. З огляду на тропічний клімат Маямі, Жанна Кадирова розширює асортимент свого "кіоску" екзотичними фруктами. Крім вже звичних ковбас, які добре запам'ятали відвідувачі в травні, на прилавку в Маямі можна буде побачити папайю, апельсини, мандарини і гранати.

Нагадаємо, Жанна Кадирова – одна з найвідоміших українських художниць в світі: вона співзасновниця арт-групи Р.Е.П., призер премії PinchukArtCentre, учасниця 55-ї Венеціанської бієнале і ярмарки Nouvelles Vagues в Palais de Tokyo у Парижі. Зараз проект Жанни Second Hand можна побачити в Києві – в PinchukArtCentre в межах виставки "Свій простір".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.