До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Фотокнижка про Одесу — у списку найкращих видань 2022 року

Видання Time опублікувало список 20 найкращих фотокнижок 2022 року. До рейтингу ввійшла книжка, присвячена Одесі, її авторка — всесвітньовідома фотографка українського походження Олена Ємчук. Ця книжка — освідчення в любові самобутньому приморському місту та його молоді, життя яких задокументувала Олена Ємчук.

Реклама

Фотографії знято в період 2014—2019 років. Портрети молодих одеситів у військовому спорядженні переплітаються з фотографіями молоді, що веде романтичне й безтурботне життя, зазначає Time. Кадри Ємчук демонструють силу мешканців міста. У супроводі текстів американського поета українського походження Іллі Камінського книжка з ніжністю й турботою вшановує стійкість українського народу.

Киянка Олена Ємчук — одна з найвідоміших у світі фешнфотографок. Вона співпрацювала з британським, італійським, польським та українським Vogue, i-D, Dazed and Confused, робила рекламні кампанії для Carolina Herrera, Christian Lacroix, Kenzo і Vera Wang. Перед її об’єктивом за останні 15 років побувало безліч топмоделей і селебриті — від Малгоші Бели до Тільди Свінтон. У доробку Ємчук, яка в 11 років переїхала з Києва до Штатів, але залишилась у тісному зв’язку з українською культурою, також кілька фотоальбомів.

Фотокнижку "Одеса" опублікували влітку цього року у видавництві GOST Books. "В Одесі інший час. Це місто поза часом", — каже Ємчук, яка з дитинства була зачарована Одесою як найвільнішим містом нашої країни. Фотоальбом мав вийти раніше, але цьому завадив COVID-19, і так сталося, що ця присвята Одесі побачила світ саме влітку 2022 року, під час повномасштабної війни в країні. Ємчук каже, що присвячує цю книжку українській жінці.

"Українські жінки такі витривалі й сильні, і я бачу це більше, ніж будь-коли, зараз, коли йде повномасштабна війна, — каже Ємчук в інтерв’ю Refinery29. — Сила протистояти таким жорстокостям і залишатися життєрадісною є особливою рисою української жінки".

Фото: yelenayemchuk.com

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.