До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Цвітуть сади: що дивитися в Gucci Garden у Флоренції

Gucci Garden нова частина музею бренду у Флоренції. "Сади" розташовані в тому ж історичному будинку Palazzo della Mercanzia на площі Синьйорії, де і основна частина експозиції Gucci, яка працює з 2011 року і відкрита в честь 90-річчя бренду. Palazzo della Mercanzia побудовали 1359 року і відновили 1905 року. У ньому колись функціонував Суд, який слугував для вирішення спорів між торговцями і членами різних гільдій мистецтв у Флоренції, про що свідчить наявність гербів великих і другорядних гільдій на фасадах палацу.

Маска для кліпу Бьорк The Gate (художник Джеймс Меррі)

Перша частина Gucci Garden була відкрита в січні 2018 року в перший день Pitti Uomo. Другу частину, що складається ще з трьох кімнат, відкрили в рамках 94-ї виставки Pitti Uomo, яка триватиме з 12 по 15 червня. Як поділилася куратор Марія Луїза Фріза, дві кімнати присвячені співробітництву Алессандро Мікеле з ісландською співачкою Бьорк, 2017 року він придумав образи для кліпу The Gate. Це і блискуча сукня-зірка, на створення якої пішло 500 годин ручної праці, і рожеве вбрання у стилі ельфа, а також взуття та лита маска, створені ісландським художником Джеймсом Меррі.

Реклама
Isabella Cotier x Gucci

Також на виставці представлені роботи 23-річної британської художниці Ізабелли Котьє, яка розробила вісім малюнків-портретів гуашшю спеціально для Gucci Garden. "Почалося з цього одного персонажа – Флори, – розповідає художниця, – я побачила її в кафе, потім дізналася, що вона колишня балерина. Я почала колекціонувати персонажів схожих на неї, в моїх малюнках мова радше про їх відчуженість ". Всі вони оселилися на футболках, худі і сумках-шоперах, які можна купити в Gucci Garden.

<b>gucci garden</b>

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.