До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Армагеддон" у Києві: виставка ThetOOth & therOOt

3 червня в Port creative hub відкривається виставка україно-французького дуету Нікіти Кравцова і Каміль Саньє-Кравцової ThetOOth & therOOt. Вперше художники показали "Армагеддон" у Нью-Йорку 2017 року в галереї Flux Factory, ним відкрили експозицію в День Незалежності України. Після української презентації проекту в одеській Invogue#Art 2018 року вона відкривається в київській Port creative hub.

Каміль Саньє-Кравцова і Нікіта Кравцов

Проект повторює сюжет пророцтва Армагеддона книги Одкровення і зосереджений на лінії боротьби сил зла і добра. Починається серією ілюстрацій битв і веде до панно на тему раю. Сцени баталій виконані в техніці колажу, що зібраний з різноманітної антикварної поліграфії і тому нагадує гравюри, в яких абсурдно змішалися епохи та стилі. Рай же художники конструюють з сучасного візуального трешу за принципом "все найкраще відразу". "Котики, коні, ангели в білих тапках, всі тварини по парі, – жахливий кітч. Рай, в який не хочеш потрапити", – говорить Нікіта. Так художники іронізують на тему людей, які мріють про рай, продовжують "викидати недопалки на вулицю або влаштовувати релігійні війни", замість того, щоб створювати рай тут, на Землі.

Реклама

Дует вважає своє мистецтво "політичним". "Ми нагнітаємо абсурд у своїх роботах і тому вважаємося гіперреалістами", – пояснюють творчий метод колективу Нікіта і Каміль. Транслюванням важливих соціальних тем, мимоволі художники стали пропагандистами методу творчого апсайклінгу. Їх роботи – це мікс живопису, вишивки, текстильних асамбляжів і поліграфічних колажів, і матеріали для них збирають на антикварних ринках, аукціонах і вуличних розкладах.

Проект "Армагеддон" ThetOOth & буде представлений в Port creative hub з 3 до 29 червня.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.